Haberler

Bayrampaşa Cezaevi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 'Takas' Başlıyor

İstanbul büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Bayrampaşa Cezaevi çevresinde bulunan depreme dayanıksız binaların yıkılarak nüfusun cezaevi arazisine "üret-aktar-boşalt" yöntemiyle yapılacak konut projesine taşınması için karar alındı. Bayrampaşa Cezaevi arazisinde yükselecek konut projesi için ise 4 Mart'ta temel atma töreni düzenleneceği öğrenildi.

CEZAEVİ ÇEVRESİNDE YIKIM BAŞLAYACAK

Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu alana yeni konutların yapılarak, depreme dayanıksız binalarda yaşayan nüfusun buraya yerleştirilmesine yönelik projede düğmeye basıldı.

2009 yılında yıkılan 148 bin metrekarelik cezaevi alanına yeni bir şehir kurulması, kurulan bu şehrin de kentsel dönüşüm uygulamalarında 'depo alan' olarak kullanılması hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayında oyçokluğu ile aldığı karara göre, eski Bayrampaşa Cezaevi alanında yapı stoku oluşturularak, çevresinde bulunan 76 bin metrekarelik alandaki binalar takas edilecek. İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün verdiği teklife göre, Tuna Caddesi, Zürih Sokak ve Kenar Caddesi arasında kalan binalar "üret-aktar-boşalt" yöntemiyle dönüştürülecek.

Belediye Meclisi'nden alınan yetkiyle çalışmalara başlayacak olan müdürlük, eski Bayrampaşa Cezaevi alanında konutlar inşa edildikten sonra yeni binaları taşıyacak. Bölgenin imar planları, proje tasarım ve uygulama çalışmaları da Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Cezaevinin çevresindeki çalışmalar için düğmeye basılırken, cezaevi arazisine inşa edilecek konut projesi için 4 Mart'ta temel atma töreni düzenleneceği öğrenildi.

CEZAEVİ ALANINA 2 BİN 200 KONUT YAPILACAK

Bayrampaşa Belediyesi'ne ait internet sitesinde ticari satışın olmayacağı belirtilen proje kapsamında 2 bin 200 konut üretilecek. Bu konutlara deprem riski altında yaşayan vatandaşlar taşınacak. Konut projesinin yanı sıra alanda 400 yataklı hastane, cami, kültür merkezi ve okul gibi donatı alanları da yer alacak. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayrampaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title