Haberler

Bayramiç Ziraat Odası'na Ziyaret

Ezine Ziraat Odası Başkanı Anıl Kahraman ile Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Kahraman, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan'ı ziyaret etti.

Ezine Ziraat Odası Başkanı Anıl Kahraman ile Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Kahraman, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan'ı ziyaret etti.

Ezine Ziraat Odası Başkanı Kahraman, Bayramiç, Ezine ve Ayvacık ziraat odalarının birlikte hareket ederek, hem üreticisine hem de küçük ölçekli imalatçıya sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Küçük ölçekli imalathanelerin yok olmasının bölgede tekelleşmeye yol açacağını savunan Kahraman, "Bu da üreticinin sonunu getirir. Bayramiç Ziraat Odası'nın öncülüğünde birliktelik sağlayıp, yöre üreticisini sahiplenmeliyiz. Eğer üretici varsa üretim olur. Üreticinin ayakta kalması da birliktelikle oluşur. Yöremizin zeytin ve zeytinyağına da sahip çıkarak markalaşmasında sağlamalıyız" dedi.

Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Kahraman, büyük imalatçıların sanal olarak süt fiyatlarını yükseltmesinin ve bölge dışından süt temininin yöre üreticisinin yok olmasına neden olacağını ileri sürdü.

Kahraman, Ezine peynirinin markalaşmasının gerçek sahiplerinin yöredeki mandıracılar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yörede imalat yapan bu tesisler büyük firmalarla mücadele etmektedir. Eğer bu küçük ölçekli imalathaneler yok olursa, üreticinin sonu demektir. Bizler Ezine, Bayramiç ve Ayvacık bölgesinde bulunan hayvan üreticilerinin sütlerini işliyoruz. Bu da Ezine peynirinin ülke genelinde marka olmasını sağladı. Kazdağları yöreye farkındalık yaratmaktadır. Yöremiz, hava, iklim ve bitki örtüsü bakımında çok sayıda endemik bitkiye sahiptir."

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Pehlivan ise Bayramiç, Ezine ve Ayvacık ziraat odalarının daha aktif olup, üretici ve imalatçının sorunlarını tespit edip, önlem alması gerektiğine işaret etti.

Pehlivan, şunları kaydetti:

"Birçok konuda odaların aktif olması gerekir. Bu da birlik, dernek ve odaların uyum içinde olmasını gerektirir. Üretici küçük ölçekli imalatçılar sayesinde ayakta kalır. Çok sayıdaki köyümüzde süt üretimi yeterli tonajda olmasa da küçük ölçekli imalatçılar bu sütleri alarak üreticinin ayakta kalmasını sağlamaktadır. Ayrıca bölgede önemli ölçüde soğuk hava tesislerine ihtiyaç var. Bölgeye bir soğuk hava tesisi kurabiliriz." - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Pehlivan Ali Kahraman Bayramiç Ezine Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title