Haberler

Bayramda Yurt Genelinde, 18 Kişi Boğuldu

Ramazan Bayramı'nda yurt genelinde 18 kişi boğulurken, denizde kaybolduğu belirtilen 9 kişiden ise henüz haber alınamadı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, arife günü ve bayram süresince Mersin, Erzincan, Şanlıurfa, Konya, Samsun, Düzce, Bayburt, Bartın, Sakarya, Osmaniye, Trabzon, Ordu, Batman, Kırklareli, Çanakkale ve Kırşehir'de deniz ve göletlere giren 18 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Mersin'in Tarsus ilçesi Kulak mevkisinde denize giren 3 çocuk annesi 39 yaşındaki Dudu Aşık, aniden suda batarak çırpınmaya başladı. Bir süre sonra gözden kaybolan kadını bulmak için olay yerine çağrılan Sahil Güvenlik ve Tarsus Belediyesi ekipleri, karadan ve su yüzeyinde arama-kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saat süren arama sonucunda Aşık'ın cesedi, denize girdiği bölgenin 3 kilometre açığında su yüzeyinde bulundu.

Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde dört arkadaşıyla serinlemek için Otlukbeli Gölü'ne giren ve gözden kaybolan Ömer Asan'ın bulunması için Elazığ'dan gelen dalgıçların katılımıyla arama yapıldı. Arama sonucu, Asan'ın cesedine ulaşıldı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Divriği Mahallesi yakınlarında arkadaşlarıyla serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 16 yaşındaki Ahmet Karayılan, akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç ekipler, yarım saatlik çalışmanın ardından Ahmet Karayılan'ın cesedini buldu.

Yine Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde arkadaşlarıyla serinlemek için sulama amaçlı oluşturulan gölete giren 14 yaşındaki Ömer Faruk Kanar, gözden kayboldu. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen köylüler, Kanar'ın cesedini sudan çıkardı.

Konya'dan babasıyla kabir ziyareti için ilçeye bağlı Kumluca Mahallesi'ne gelen Semihcan Celebe (13), sulama kanalı kenarında gezerken dengesini kaybedip kanala düştü. Semihcan'ı kurtarmak için baba Oğuz (44), ağabey Hüseyin (19) ve amca Yavuz Celebe (46) de peşinden kanala atladı. Akıntıya kapılan 4 kişi, bir süre sonra suda kayboldu. Beyşehir'den olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri, 3 saatlik çalışmanın ardından amca Celebe'nin cesedine ulaştı. Konya'dan gelen arama kurtarma ekiplerinin, iki kardeş ve babalarını arama çalışmaları sürüyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde babası Süleyman ve annesi Rabia Nişancı ile Koşu Mahallesi sahiline giden Yılmaz Nişancı (21), serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra Yılmaz Nişancı'nın denizde çırpındığını gören anne ve babası çevredekilerden yardım istedi. Çevredekiler tarafından denizden çıkarılan Nişancı, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Çayağzı köyü mevkisinde serinlemek amacıyla denize giren Ali Lal (19),  boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine durumu fark eden arkadaşları tarafından sudan çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akçakoca Devlet Hastanesine kaldırılan Lal, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki özel bir hastaneye sevk edildi. Lal, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul'dan Bayburt'a gelen Mesut Uçan (17), arkadaşlarıyla serinlemek için Çoruh Nehri'ne girdi. Bir süre sonra çırpındığını gören arkadaşları çevredekilerden yardım istedi. Çevredekiler tarafından nehirden çıkartılan Uçan, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Karabük'ten Bartın'ın Amasra ilçesine tatile gelen Zafer Tabak (39), arkadaşı Hüseyin Yıldım ile Büyük Liman mevkisindeki sahilde bir süre alkol aldıktan sonra denize girdi. Yaklaşık 50 metre açıldıktan sonra Tabak'ın gözden kaybolduğunu gören vatandaşlar, durumu Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi. Dalgıçların bir saatlik çalışmasıyla 2,5 metre derinlikte bulunan Tabak'ın öldüğü belirlendi.

Hatay'dan Osmaniye'nin merkeze bağlı Değirmenocağı köyüne gelen ve balık tutmak için Ceyhan Nehri'ne giren Hasan Atalay (58) akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu Atalay'ın cesedi, kaybolduğu yerden yaklaşık yarım kilometre uzaklıkta bulundu.

Trabzon'un Araklı ilçesinde ise Çukurçayır Mahallesi'nde Ali Şahin (17), arkadaşlarıyla serinlemek için hidroelektrik santralinin yapımı sırasında dere üzerinde oluşturulan gölete girdi. Bir süre sonra Şahin'in çırpındığını gören arkadaşları çevredekilerden yardım istedi. Çevredekiler tarafından göletten çıkartılan Şahin, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Samsun'dan Ordu'nun Ünye ilçesine ziyarete gelen Aysun ( 27) ve Ayşe Yalçınkaya (22) kardeşler, Çınarsuyu mevkisinde serinlemek için denize girdi. Akıntıya kapılarak suda batmaya başlayan iki kardeş, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri tarafından baygın halde sudan çıkarıldı. Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden Ayşe Yalçınkaya hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Bayram tatili için Kırşehir'in Kaman ilçesine giden Vural Dulkadir (35) Savcılı Göleti'nde arkadaşlarıyla yüzmek isterken boğuldu.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde serinlemek için girdiği Dicle Nehri'nde kaybolan 18 yaşındaki Abdullah Gergin'in cesedi Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu kaybolduğu yerin yaklaşık 50 metre ilerisinde bulundu.

Kırklareli'nin Kıyıköy ilçesi Selvez Plajı'nda denize giren ve gözden kaybolan iki kişiden birinin cesedi Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, diğerinin cesedi ise vatandaşlar tarafından bulundu.

Çanakkale Gelibolu sahilinden zıpkınla balık avlamak için denize girerek kaybolan kişinin cesedi ise sahile vurmuş durumda bulundu.

Sarıyer'de Kilyos Kısırkaya Plajı'ndan, denize giren kaybolan kişi ise ölü olarak bulundu.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında TSK'nın arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin verilen bilgilere göre, beşi İstanbul'daki çeşitli sahillerden, biri Bursa'nın Gemlik ilçesinden, biri Kırklareli'nin Kıyıköy ilçesinden, ikisi ise Sakarya'nın Karasu ilçesinden denize giren ve kaybolduğu belirtilen toplam 9 kişiye ise henüz ulaşılamadı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Kırklareli Samsun Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title