Haberler

Bayramda Atatürk'ün Doğduğu Eve Ziyaretçi Akını

Bayram tatili için Yunanistan'a giden Türk tatilciler, Ata'sını unutmadı.

Bayram tatili için Yunanistan'a giden Türk tatilciler, Ata'sını unutmadı. Tatilin başladığı günden itibaren Atatürk'ün Selanik'teki doğduğu evi yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği kaydedildi.

Dokuz günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Yunanistan'ın Selanik, Drama ve Kavala kentlerine giden tatilciler, Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadı. Atatürk'ün Selanik'te doğduğu; Agiu Dimitriu Caddesi Apostolu Pavlu Sokağı 17 numaradaki Atatürk Evi Müzesi, Türk ziyaretçilerin akınına uğradı. Müzeyi gezen Türkler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Müze görevlileri, son bir ayda; İzmir, İstanbul ve Ankara'dan gelen dört çiftin nikahını burada gerçekleştirdiğini söyledi.

YILDA 100 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Atatürk Evi Müzesi'ni ziyaret edenlerden Türk Telekom'dan emekli 60 yaşındaki Nursel Çakmak, "Bayram tatili için geldiğim Selanik'te, Atatürk'ün evini üçüncü kez ziyaret ettim. Ancak her ziyaret ettiğimde burada eşyaların azalması dikkatimi çekti. Burayı Türklerin yoğun bir şekilde ziyaretini görmekten gurur duydum. Atamızı unutmak, unutturmak mümkün değil" dedi. - Yunanistan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title