Haberler

Bayramda Alternatif Tatil Mekanı: Uludağ

Duygu Can - Türkiye'nin Önemli Kış ve Kayak Turizm Merkezleri Arasında Yer Alan Uludağ, Sezon Olmamasına Rağmen Misafirlerini Ramazan Bayramı'nda Ağırlamaya Hazırlanıyor

Duygu Can - Türkiye'nin önemli kış ve kayak turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ, sezon olmamasına rağmen misafirlerini Ramazan Bayramı'nda ağırlamaya hazırlanıyor.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'ın genellikle kış aylarının alternatif bir tatil mekanı olarak bilindiğini söyledi.

Uludağ'da sezonun genellikle aralık ayında açıldığını hatırlatan Beceren, Uludağ turizmini geliştirmek ve bu cennet bölgesinden yılın 4 mevsimi faydalanmak için girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.

Yaklaşan Ramazan Bayramı'nda da bu amaçla bölgede 3 otelin hizmet vereceğini belirten Beceren, açık olacak otel sayının artabileceğini de kaydetti.

Beceren, Türkiye'de kış turizmi denince ilk akla gelen merkezlerden biri olan Uludağ'ın yaz aylarında adeta unutulmaya yüz tuttuğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

'İşletmeciler olarak Uludağ'ın 4 mevsim aktif hale gelmesini istiyoruz. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Uludağ ile ilgili gerekli planları hazırlayarak, spor tesisleri yapımına açmalarını bekliyoruz. Gerekli alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması durumunda, Uludağ kış sezonu dışında da tüm spor aktiviteleri için kullanılabilir duruma gelecektir. Uludağ'ın 4 mevsim kullanımı için yeterli potansiyel mevcut. Bölgenin yaz aylarında da Türkiye ve dünya turizmine hizmet vermesinin sağlanması halinde hem ülke ekonomisi hem de turizmciler kazanç sağlayacaktır. Ramazan Bayramı vesilesiyle bu konuda adımın iyi sonuçlar getireceğine inanıyoruz.'

Uludağ'ın, bayram tatilinde tertemiz dağ havası ve yeşilin her tonunun yer aldığı zengin bitki örtüsüyle, şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için iyi bir tercih olacağını dile getiren Beceren, birçok doğa sporu için de güzel bir merkez olduğunu söyledi

Beceren, bayram tatili için Uludağ'ı tercih edenlerin rehberler eşliğinde trekking ve doğa turları ile yılın büyük bir bölümü karlar altında kalan Uludağ'ın eşsiz güzelliklerini görebilme şansına sahip olacaklarını sözlerine ekledi.

(DUY-HLK-HMD) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title