Haberler

Bayramda 400 Bin Kişi Sahilde, 100 Bin Kişi Yurt Dışında

Güncelleme:

Bayram nedeniyle okulların açılış tarihinin Davutoğlu imzasıyla ertelenmesiyle uzun yaz tatili fırsatı yakalayan yerli turist, sahil kentleri ve yurt dışına akın edecek.

14 Eylül'de açılacak okullar, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Başbakanlık kararıyla 28 Eylül'de eğitim öğretime başlayacak. Bu ertelemeyle birlikte uzun yaz tatili fırsatını değerlendirmek isteyen tatilci oranı, geçen yılki Kurban Bayramı tatilci sayısına 20 gün önceden ulaştı.

Turizm sektörü temsilcileri bu bayramda sahil kentleri ve Avrupa başkentlerinde bayram tatili yapacakların rezervasyonunda yüzde 50 oranında artış yaşandığını söyledi. Kurban Bayramı'nda Antalya, Bodrum, Marmaris ve Kuşadası gibi tatil yörelerine 400 bin, ağırlıklı Avrupa turları olmak üzere yurtdışına da 100 bin kişinin gitmesi bekleniyor.

"YÜZDE 100 DOLULUK"

Kurban Bayramı'nda yoğunluk beklediklerini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, eylül ayının genelinde bir hareketlilik olduğunu söyledi. Antalya'da da bu yoğunluğun yaşandığını kaydeden Osman Ayık, okulların bayram sonrası açılması yönündeki taleplerinin yerinde olduğunun görüldüğünü dile getirdi. Eylülün genelinin iyi olacağını belirten Ayık, "İç pazar yönünden de ciddi talep oluyor. Kıyaslandığında, geçen yılın çok üstünde iç pazar trafiği devam ediyor. Bunun yansıması olarak da bayramda doluluklara çok ciddi katkı yapacak ve oteller yüzde 100 doluluğa ulaşacak." dedi.

9 GÜN TATİL ŞANSI

Hem Kurban Bayramı hem de yaz tatilinin bayram tatiliyle birleştirilmesinden kaynaklı hareketlilik yaşandığını söyleyen Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatil oluştuğunu dile getirdi.

Başkan Hacısüleyman, "Özellikle sınav, okul kayıt stresinden dolayı tatile çıkamamış olanlar, akraba ziyaretlerini yapamamışlar için önemli bir fırsat oldu. Doluluk oranı yüzde 90'ın üzerinde olur. Tatil planının son dakikaya bırakılmaması lazım. Tatil düşüncesi olanların şimdiden planlarını netleştirmesi, hem ulaşım hem otel fiyatları açısından faydalı olur. Aksi takdirde arzu ettikleri bütçe ve yerde tatil imkanı bulamayabilirler." dedi.

"ANTALYA AVANTAJLI"

Kurban Bayramı'na daha umutlu baktıklarını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, sıcaklığın kaçırılmayacağı son tatil fırsatı olduğundan, Akdeniz bölgesine ciddi akım olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Önümüzdeki 10 gün içinde taleplerin daha da artacağını belirten Kızıldağ, "Tahmin ediyorum yüzde 80'leri aşar, son dakika satışlarıyla da yüzde 90'ı aşar. Tercih noktasında Antalya daha şanslı. Özellikle iklim açısından Ege'de biraz daha risk var, deniz suyunun serinlemesi sözkonusu. Çocuklu ailelerin daha çok Antalya'yı tercih edeceğini düşünüyorum. Belek, Kemer, Lara, Kundu, Side, Alanya bölgeleri tercih edilen bölgeler." diye konuştu.

"SATIŞLAR GEÇEN YILIN YÜZDE 50 ÜZERİNDE"

Bayramda başta Antalya ve Bodrum olmak üzere sahil kentlerine yoğun talep olduğunu kaydeden ETS Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, yaklaşık 20 gün olmasına rağmen satışların geçen yılı yakaladığını ve yüzde 50 oranında artış beklediklerini söyledi. Deniz, güneş, kum tatili için son fırsat olarak değerlendirildiğini anlatan Suat Özbek, organize tur operatörleriyle tatil planı yapanların 200 bin, kendi planlamasını yapanların da 200 bin olmak üzere yaklaşık 350-400 bin kişinin sahil yörelerinde bayramı geçireceğini dile getirdi.

ÖZEL OKULLAR TATİLİ UZATMADI

Okullar ertelendi gibi görünse de bu ertelemeye özel okulların uymadığına dikkat çeken Özbek, birçok ilk ve orta dereceli özel okulun 7-14 Eylül'de ders başı yapacaklarının görüldüğünü dile getirdi. Bu nedenle herkesi kapsayan bir eğitim-öğretim yılı başlangıcı olmadığının gözlemlendiğini söyleyen Özbek, "Fiyatları kontrol ettiğimizde mevsimin tam eylülde makul seviyede olması, beraberinde uygun ödeme koşulları nedeniyle her kesime hitap edebilecek seyahat planlaması imkanı var. 100 liraya da 850 liraya kişi başı oteller bulmak mümkün. Çok geniş ürün gamı ve fiyat yelpazesi mümkün." dedi.

"YURT DIŞINDA TERCİH AVRUPA"

Yurtdışı için talebin yoğun olduğunu söyleyen Özbek; İtalya, İspanya, Prag, Budapeşte, Viyana, Amsterdam, Paris, Venedik gibi Avrupa başkentlerine yönelik turların yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Döviz artışı nedeniyle yurtiçi tatilin daha avantajlı geldiğini de belirten Özbek, bu yıl organize tur operatörleriyle 50 bin, bir bu kadar da kendi başına plan yapanlar olmak üzere 100 bine yakın kişinin bayramı yurtdışında geçirmesini beklediklerini dile getirdi. Yurtiçiyle birlikte toplamda 500-600 bin kişinin tatil planlaması yaptığını kaydeden Özbek, "80 milyonluk bir ülke için bu rakamların çok büyük olduğunu söyleyemeyiz." dedi.

ÜNLÜLER 5 YILDIZLI OTELLERDE

Kurban Bayramı'nda özellikle Antalya ve Kıbrıs'taki 5 yıldızlı otellerde ünlüler geçidi yaşanacak. Rixos Sungate Otel'de Ferhat Göçer, Ebru Gündeş ve Volkan Konak sahne alacak. Rixos Tekirova'da Suzan Kardeş ve Gökhan Türkmen, Rixos Premium'da Enbe Orkestarası, Aşkın Nur Yengi ve Selami Şahin, Mardan Palace Hotel'de Candan Erçetin, Nuh Gemisi Otel'de Yıldız Tilbe ve Sibel Can, Acapulco Hotel'de Gülben Ergen, Merit Crystal Cove Hotel'de Muazzez Ersoy, Salamis Bay Hotel'de Linet sahneye çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Suat Özbek Antalya Turizm Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

AKSARAYMobil-IOS:

KREDİ KARTIYLA KURBAN ALIP KESİP HAVA BASICANIZA ÖNCE AÇ KARNINIZI DOYURUN SAKALINA SKTUĞUMUN MÜSLÜMAN GÖRÜNÜMLÜ DOMUZLARI

9
13
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

refah seviyemiz çok arttı. orta kesimin durumu iyi. bir de asgari ücretlinin durumu iyileştirilirse çok iyi olur.

5
3
yanıtYanıtla
YAZİK AKPMobil-IOS:

ÖNCE AÇ KARNINI DOYURSUN TÜRKLER SONRA BANKALARA BORÇLARINI ÖDESİNLER SONRA ÖMÜRLERİ KALIRSA ANCA DENİZ KENARINDA EVDEN GETİRDİKLERİ SOMUN EKMEĞİ KEMİRSİNLER

5
3
yanıtYanıtla
BELA NiYE GELiR,,,,,,,?:

Hep bu ugursuz ciplaklarin yüzünden, , insanoglu ceza cekiyor, , girecekseniz avret yerlerinizi örtüpte girin, , ne o öyle hayvanlar gibi, , karma karisik, , yapilan bu günahlarin cezasi muhakkak gelip bulur onlari, , ancak kurunun yaninda yasta yanar, , olan masumlara olur, ,

4
3
yanıtYanıtla
ASMobil-ANDROID:

VAY MUSLUMAN TURKIYEM VAY GIT GIDE AVRUPA DEDIKLERI CEHENNEMIN MERDUVENLEFINI HIZLI BIR SEKILDE TIRMANOZ

2
5
yanıtYanıtla
Zaza Kürdü:

Bu ülkede tatilin eğitimden daha önemli olduğunun kanıtı özel okullara helal olsun

6
1
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

SAHİLLER SİNEK AVLIYOR BİR TEK YABANCI TURİST YOK. TÜRKTE ZATEN HANGİ OTELE GİRDİ Mİ YUVASINI YIKIYOR SENELİK YİYİYOR.

6
0
yanıtYanıtla
sınoplu:

herkesde para var kımse aglmasın zırlamasın akıllı telefonlr arabalar klmalar beyeaz esyalar havada ucusuyor aglayanda daha cok para var

4
1
yanıtYanıtla
BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK:

BEN BAHMİYİM APDESTİM KAÇAR

4
0
yanıtYanıtla
aq:

dikkat edin fiyatlar girmesin sizlere.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title