Haberler

Bayram Yaza Denk Geldi, Biletler "Yok Sattı"

Yaz tatili sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı'nda otobüs, uçak ve tren seferleri şimdiden doldu. Bayram nedeniyle firmalar ek seferler koymaya başladı Hava ulaşımının Türkiye'deki en büyük işletmesi THY, tatil sırasında birçok noktadan 61 ilave sefer düzenleyecek Yüksek Hızlı Trenlerin sefer sayılarını artıran TCDD Genel Müdürlüğü, ayrıca birçok anahat trenlerine pulman ve vagon ekleyecek Otobüs firmaları özellikle İstanbul çıkışlı hatlardan turistik şehirlere, bayramı memleketinde geçirmek isteyenlerin Karadeniz ve Anadolu kentlerine yönelik talepleri nedeniyle ek seferler yapacak

SEVAL OCAK ADIYAMAN - Yaz tatili sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı'nda seyahate yönelik yoğun talep otobüs, uçak ve trenlerin normal seferlerinin şimdiden dolmasına ve çok sayıda ek sefer konulmasına neden oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ramazan Bayramı'nın tatil sezonunda olmasını fırsat bilen vatandaşlar, ulaştırma sektöründeki havayolu, karayolu ve demiryolundaki normal seferleri doldurdu. İşletmeler bu nedenle ek sefer düzenledi. Ramazan Bayramı tatili öncesinde havayolu ile taşımacılık yapan işletmeler de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) ek sefer talebinde bulunmaya başladı.

Havayolu ulaşımının Türkiye'deki en büyük firması Türk Hava Yolları (THY), normal seferlerde doluluk yaşandığı için bayram öncesi ve sonrasında meydana gelecek yoğunluğa yönelik olarak bazı bölgelere ek seferler düzenledi. Mevcutlara ek 61 sefer koyan işletmenin, ilave seferleri çoğunlukla Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir, Trabzon meydanlarına gerçekleştirilecek. THY, bayram tatilinde Adana ve İzmir'e 2'şer, Antalya'ya 12, Bodrum-Atatürk Havalimanı arasında 20, Bodrum-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında 3, Dalaman-Atatürk Havalimanı arasında 17, Dalaman-Sabiha Gökçen arasında 2 ve Trabzon'a 3 ek sefer düzenleyecek.

Karayolu

Diğer ulaştırma kanallarında olduğu gibi karayollarında da Bayram tatili döneminde yoğunluk yaşanıyor. Bu bağlamda karayolunda ulaşım hizmeti sunan Metro Turizm, Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluğu karşılamaya hazırlanıyor. Şirketin hazırladığı yoğunluk haritasında özellikle İstanbul çıkışlı hatlarda turistik şehirlere ve bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların Karadeniz ve Anadolu şehirlerine yönelik seyahat talebi bulunuyor. Bayram haftasında seferlerde önemli bir doluluk oranı yaşanırken, şirketin sefer planlama bölümü doluluk oranını yakından takip ederek yüzde 80'in üzerine çıkan hatlarda hemen yeni sefer planlaması yapıyor.

Yetkililer, bayram tatili planlayan vatandaşların biletlerini erkenden almasının yeni sefer planlaması, dönüş biletlerini almalarının ise dönüş yolculuklarında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması açısından önem taşıdığını vurguluyor. Ayrıca korsan taşımacılık yapan otobüslerden kaçınılması, biletsiz yolculuk edilmemesi ve kurumsal firmalarla seyahat edilmesi öneriliyor.

YHT'ler de ek sefer yapacak

TCDD Genel Müdürlüğü ise bayram tatili seyahatleri için ana hat trenlerinin bir çoğuna vagon ekleyecek. Kuruluş ayrıca bayram nedeniyle artan yolcu taleplerinin karşılanabilmesi için 7 Ağustos, 10 Ağustos ve 11 Ağustos 2013 tarihlerinde Ankara-Eskişehir-Ankara arasında karşılıklı olarak ek YHT seferi düzenleyecek. TCDD Genel Müdürlüğü, İzmir Mavi Treni, Karesi Ekspresi, Doğu Ekspresi, İç Anadolu Mavi Treni, 4 Eylül Mavi Treni, Güney Ekspresi, Çukurova Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi, Toros Ekspresi ve Konya Mavi Treni'ne bir pulman vagon ilave edecek. Diğer tüm trenlerin lokomotifleri dikkate alınarak tren teşkilatlarına uygun tipte vagonlar ilave edilerek koltuk kapasiteleri arttırıldı.

Otoyollar ücretsiz

Önceki bayram tatillerinde olduğu gibi bu yıl da otoyollar ücretsiz olacak. Ramazan Bayramı'nın ilk günü 8 Ağustos Çarşamba saat 00.00'dan 11 Ağustos Pazar günü saat 24.00'e kadar otoyollardan ücret alınmayacak. Ayrıca bayram süresince belediyeler toplu taşıma hizmetini ücret almadan veya indirimli sunacak. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Hava Yolları Ramazan Bayramı Karadeniz Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title