Haberler

Bayram Trafiğinde Yol Yardım Hizmetine Ciddi Talep

Güncelleme:

Bayram tatili öncesi yüzde 77 artan yol yardım hizmeti talebi, dönüş yolunda ise yüzde 180'lik ciddi bir artış gösteriyor.

Sürücüleri korumak ve hayatlarını kolaylaştırmak üzere harekete geçen Generali, Bayram öncesi 0850 555 55 55'i arayan 5.555.555 sürücüye ücretsiz 1 aylık "Kolay Kasko" sunuyor.

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden Generali, sektöre öncülük etmek ve insan hayatını kolaylaştırmak üzere kurduğu Generali Araştırma Merkezi (GAM) aracılığıyla sürücüleri potansiyel risklere karşı uyarmak üzere çeşitli araştırmaları bir araya getirdi. Europ Assistance ile önemli bir ortaklığa imza atan Generali, Ramazan Bayram döneminde asistans/yol yardımı hizmetinin kilit bir rol oynadığını gösterdi. Verilere göre yol yardımı/asistans servisi ihtiyaçlarından (araç çekme/vinç hizmeti) RamazanBayramı başlamadan bir gün önce (Arefe günü) günde aylık ortalamanın üzerine çıkarak yüzde 46'lık bir artış gösteriyor. Aynı gün gerçekleşen artışın, yıllık ortalamaya göre ise yüzde 77 daha fazla olması dikkat çekiyor.

Yol Yardım/ Asistans hizmeti ihtiyaçları (Araç Çekme/Vinç) Ramazan Bayramının bitişiyle, dönüş yolunda da aylık ortalamadan yüzde 130, yıllık ortalamadan yüzde 180 daha fazla artış gösteriyor.

Şehirlere göre yol yardımı ihtiyacına bakıldığında ise, İstanbul yüzde 30,48 ile en yüksek orana sahip şehir oldu. İstanbul'u yüzde 10,78 ile İzmir ve yüzde 8,52 ile Ankara ve yüzde 7,3 ile Antalya takip ediyor.

GENERALI'DEN BAYRAM ÖNCESİ 1 AYLIK KASKO ÜCRETSİZ!

Bayramın gelmesiyle birlikte birçok kişinin şehirlerarası yollarda, bilmediği güzergahlarda seyahat etmesi karayollarındaki trafik kazası risklerini artırıyor. Sürücülerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Generali, kaskosu olmayan bireysel otomobil sürücülerine bir ay geçerli olan "Kolay Kasko" ürününü ücretsiz olarak sunuyor. 19 Ağustos'a kadar 0850 555 55 55 - 7/24 Sigorta Danışmanlığı'nı arayan 5.555.555 otomobil sürücünün böylece 50 TL değerindeki ürünle ücretsiz alarak kaskolanması hedefleniyor.

Generali'nin sektörde bir ilki gerçekleştirdiği Kolay Kasko ürünüyle, poliçenin geçerli olduğu bir aylık süre içinde sürücülerin bir başka araçla çarpışması durumunda meydana gelebilecek 1,000TL'ye kadar olan bir hasar Türkiye'nin farklı illerinde bulunan Autoking servisleri aracılığıyla karşılanıyor. Otomobili 15 yaşına kadar olan kaskosuz sürücüler, bayramı da içine alan bir aylık sınırlı zamanda ücretsiz olarak Kolay Kasko sahibi olarak otomobillerini güvence altına alabiliyor.

İstatistiklere göre Aralık 2013 sonu itibariyle, Türkiye'de trafiğe tescilli otomobil sayısı 9.113.239 olurken bu otomobillerin sadece 3.044.352 adetinin kasko poliçeli olduğu dikkat çekiyor. İnsanların hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Generali, söz konusu projeyle Türkiye'deki toplam sigortalı sayısını da artırmayı hedefliyor. Generali'nin 5.555.555 otomobile ulaşması durumunda kaskosuz otomobilin yaklaşık %92'sinin kaskolanması hedefleniyor.

Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric; "Bayramın yaklaşmasıyla sürücülerin birçoğu bilmedikleri karayollarında seyahat etmek üzere yola çıkıyorlar. İyi birer sürücü olmalarına rağmen alışkın olmadıkları güzergahlarda gitmelerinden dolayı da risk önemli ölçüde artıyor. Generali Sigorta olarak söz konusu tatil dönemleri, sürücülerin yanında olmamız için son derece önemli. Generali kaskosu olmayan otomobil sürücülerini 50 TL'lik ücreti almadan akıllıca bir yöntemle kaskolamayı hedefliyor. Ayrıca, Kolay Kasko ürünümüzü kısa bir süre için Türkiye çapındaki tüm acentelerimiz aracılığıyla da konut sigortası alan otomobil sahiplerine de sunarak daha da geniş bir kitleye ulaşmalarını hedefliyoruz." Dedi.

Generali, İtalya, Almanya, Fransa gibi önemli pazar payına sahip olduğu ülkelerde önemli geri dönüşler aldığı ülkelerden yola çıkarak Türkiye'de de yepyeni ürünleri piyasaya sunarak insanların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

BAYRAM TRAFİĞİNDE GENERALI ARAŞTIRMA MERKEZİNDEN ÖNEMLİ UYARI

Türkiye'de trafik kazası oranları 2003-2012 arasında yüzde 185 oranında ciddi bir artış gösterirken, Avrupa ülkelerinde bu oranın önemli bir düşüş göstermesi dikkat çekiyor. Araştırmalara göre İngiltere sınırları içerisinde Türkiye'ye oranla ortalama 4 kat daha az trafik kazası meydana geliyor. TUIK rakamlarına göre ise, trafik kazaları 2013 yılında bir önceki yıla oranla sadece yüzde 7 düşüş gösterebildi.

İstatistiklere göre Avrupa ülkelerinde 2003-2012 yılları arasında trafik kazalarının en çok düşüş gösterdiği ülke yüzde 31 ile İngiltere oldu. İngiltere'yi yüzde 26'lık düşüş ile İtalya ve yüzde 17 ile İspanya takip etti. Generali, olası faktörlerden birisinin Türkiye'nin artan nüfüsuyla orantılı olarak trafiğe katılan genç sürücülerin olabileceğine dikkat çekiyor.

İNGİLTERE'DE ARAÇ SAYISI ARTIYOR, KAZA SAYISI DÜŞÜYOR

2012 yıl sonu verilerine göre, İngiltere'de toplam araç sayısı yaklaşık 34,5 Milyon olurken, Türkiye'de bu sayı aynı dönemde (2012) 17 Milyon 033 413 olarak dikat çekiyor. Araştırmalara göre İngiltere'de çok daha fazla trafiğe tescilli araç bulunmasına rağmen İngiliz sürücülerin kaza sayısını azaltmayı başardığını görülüyor.

2003 yılında Türkiye'de gerçekleşen toplam trafik kaza sayısı yaklaşık 456 bin civarındayken 2012 yılının sonunda Türkiye'de bu sayı çarpıcı bir şekilde 1 Milyon 297 bine yükseldi. TUIK tarafından yeni açıklanan 2013 verilerine göreyse toplam kaza oranı 1 207 354 olarak gerçekleşti. Böylece 2013 yılında Türkiye'de meydana gelen trafik kazaları 2013 yılına göre sadece yüzde 7'lik bir düşüş gösterdi.

Fakat çoğu AB ülkesine ait verilerde trafik kaza oranlarının daha da fazla düşüş göstermesi dikkat çekti. Örneğin, Almanya AB ülkeleri arasında 9 yıl boyunca trafik oranlarında ilk sırada gelmesine rağmen 2003-2012 yılları arasında yüzde 15 oranında azaltmayı başardı. AB ülkeleri arasında kaza istatistiklerinde ikinci sırada yer alan İtalya ise, 9 sene içinde trafik kazası oranlarını yüzde 26 azalttı.

AB ülkelerindeki kaza istatistiklerine göre İngiltere ise söz konusu karşılaştırmada yüzde 31'lik düşüş ile en büyük değişimi gerçekleştirdi. Listeyi yüzde 17'lik düşüş ile İtalya takip etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ramazan Bayram Türkiye İtalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title