Haberler

Bayram trafiğinde sabır, can ve mal kaybını önlüyor -

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketlerine gidecek sürücülerin yolda göstereceği dikkat ve sabrın, can ve mal kaybını önleyeceği bildirildi.

CİHAN DEMİRCİ - Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketlerine gidecek sürücülerin yolda göstereceği dikkat ve sabrın, can ve mal kaybını önleyeceği bildirildi.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (İSKEF) Eğitim ve Komite Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Çetin Büyükçınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramlarda şehirler arası trafiğin artığını söyledi.

Birçok vatandaşın bayramda memleketinde olmak için arefe günü oruçlu şekilde yola çıkacağını belirten Büyükçınar, oruçlu araç kullanacak kişilerin mümkünse sahurdan sonra yola çıkması gerektiğini ifade etti.

Uzun yolculuk yapacakların rahat kıyafetler giymesi gerektiğini aktaran Büyükçınar, şunları söyledi:

"Ramazan içerisinde de sürücülere psikolojik açıdan tavsiyelerimiz oldu. Sürücüler açlığa bağlı uyku problemi çekebilirler. Sinirler normal günlere göre biraz daha gergin olabilir. Vatandaşlar bayrama gidiyorlar, ailelerine kavuşacakları bir heyecan içerisinde oluyorlar. İstatistiklere göre en büyük kazalar ya evden çıkarken yada gidecekleri hedefe varırken oluyor. Oda heyecan ve acelecilik faktöründen kaynaklanıyor. Bu noktada daha dikkatli olmalarını öneriyoruz."

-"Sürücüler güzergah hesabı yapmalı"

Sürücülerin mutlaka güzergah hesabı yapmasını ve kara yollarının sitesinde yer alan risk analizi haritalarını incelemesi gerektiğini aktaran Büyükçınar, "Sürücüler araçlarının bakımlarını yaptırmalı ve eksiklerini gidermelidir. Yedek lastik, çeki halatı, silecek suyu, lastikler özellikle kontrol edilmelidir" dedi.

Bayramda vatandaşların akrabalarına ve memleketteki ailelerine hediyelerle gittiklerini anlatan Büyükçınar, ani bir fren halinde kurşun etkisi yaratacağı düşünülerek hediye paketlerinin aracın içerisine sabitlenmesi ve bagajın doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'deki bir çok sürücüde genel sürücü davranışı eksikliği olduğunu anlatan Büyükçınar, "Sürücülerimiz her zaman ve özellikle bayram yolculuğunda emniyet kemeri takmalı, bebek varsa bebek koltuğu bulundurmalı, telefonla konuşmamalı ve sürücüler özellikle iki elle araç kullanmalıdır. Öte yandan resmi mola saatleri vardır ancak özel araçlarda sürücüler üç saatte 30 dakikalık aralar verebilir" diye konuştu.

Bayram trafiğinin agresif bir trafik olduğunu vurgulayan Büyükçınar, bayram yolculuğunda sabır ve dikkatin can ve mal kaybını önleyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title