Haberler

Bayram Tatilinde "Uçmak" İsteyenlerin Adresi: Fethiye

Kurban Bayramı tatilinde macera tutkunu tatilciler, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçma imkanı bulabilecek TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kaya: "İlçedeki konaklama tesislerinin yüzde 70'e yakın doluluğa ulaşacağını tahmin ediyoruz"

UTKU UÇRAK - Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Fethiye'deki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, Kurban Bayramı tatilinde yamaç paraşütü yapmak isteyen misafirlerini ağırlayacak.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki bin 900 metre rakımdaki Babadağ, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste yamaç paraşütüyle adrenalin yüklü anlar yaşatırken, muhteşem doğasıyla da görsel bir şölen sunuyor.

Bölgede "gökyüzünün renkli aksesuarları" olarak nitelendirilen yamaç paraşütü, single (tekli) ve tandem (ikili) uçuşlarla ilçenin spor turizmine katkı sağlıyor.

Babadağ'daki 3 farklı pistten havalanan yamaç paraşütleri, Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı bulurken, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle yerden yaklaşık 2 bin metre yükseklikte heyecan dolu dakikalar yaşanıyor.

Yamaç paraşütlerinin gökyüzündeki şovu Belcekız Plajı'nda güneşlenen yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgiyle izleniyor.

Tesislerin doluluk oranı yüzde 70'lerde

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin yerli turist bakımından Ramazan Bayramı kadar yoğun geçmeyeceğini söyledi.

Sezon sonu olması nedeniyle belli tesislerin dolu olmasına rağmen Ramazan Bayramı'ndaki doluluk oranına ulaşamayacaklarını belirten Kaya, "İlçedeki konaklama tesislerinin yüzde 70'e yakın doluluğa ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Kaya, tatilde Fethiye bölgesini tercih eden misafirlerin yaz sezonundaki tüm aktivitelerden faydalanabileceklerini, tesislere misafirlere en iyi hizmeti vermek için hazırlıkların tamamladığını ifade etti.

- "En çok yamaç paraşütü tercih edilecek"

Özellikle yamaç paraşütü faaliyetinin bölgeye gelen turistler tarafından tercih edildiğini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Bayramda da Ölüdeniz'deki yamaç paraşütünün en çok tercih edilecek faaliyet olacağını tahmin ediyoruz. Bayram tatilinde bölgemizde yağmur görünmüyor. Bu nedenle yamaç paraşütünün yanında tekne, safari turları ve Saklıkent Kanyonu gibi misafirlerin rağbet gösterdiği aktivitelerin iyi bir dönem geçireceğini tahmin ediyoruz. Bizler de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak memnun ayrılmaları için elimizden geleni yapacağız."

Geçen yıla göre daha iyi bir sezon geçiriliyor

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise yaz sezonunun yamaç paraşütü açısından çok güzel geçtiğini, doluluk oranlarının en üst seviyede seyrettiğine dikkati çekti.

Uçuş sayılarının, bir önceki yıla oranla daha iyi bir sezon geçirdiklerinin göstergesi olduğunu dile getiren Yıldız, "Kurban Bayramı tatilinden beklentimiz yüksek. Çünkü Ölüdeniz'de doğa ve hava çok güzel. Umut ediyorum tüm otellerimizin doluluk oranları yüksek olur. Yamaç paraşütünde de iyi bir tatil dönemi geçireceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Yıldız, Fethiye bölgesinin sunduğu farklı sportif aktivitelerle öne çıktığını vurguladı.

Macera ve adrenalin tutkunu turistlerin yamaç paraşütü faaliyetine katılarak bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden izleme fırsatının yanı sıra adrenalin dolu dakikalar geçirebileceklerine işaret eden Yıldız, yüzlerce single pilotunun tek başına uçarak gökyüzünde görsel şölen oluşturduğunu söyledi.

- "Yamaç paraşütü rezervasyonları dolu"

Pegas Yamaç Paraşütü şirketi yetkilisi Abidin Takar da bayram tatili boyunca yamaç paraşütü rezervasyonlarının dolu göründüğünü, hava şartları iyi olduğu sürece güzel bir dönem geçirebileceklerini dile getirdi.

Günde 5 kez Babadağ'a çıkarak uçuş gerçekleştirdiklerini anlatan Takar, "Ramazan Bayramı tatili çok güzel geçmişti. İnşallah bu bayram tatili de çok iyi geçecek. Havalar güzel olduğu sürece ziyaretçilerimize keyifli bir tatil geçirtmek için üzerimize düşeni yapacağız" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Süleyman Kaya Babadağ Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title