Haberler

Bayram Tatili Esnafa Doping Oldu"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı'nın oldukça hareketli geçtiğini ve esnafa doping etkisi yaptığını belirterek, "Bu olumlu havanın esnafa yansıması çok önemliydi.

AYŞE YILDIZ - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı'nın oldukça hareketli geçtiğini ve esnafa doping etkisi yaptığını belirterek, "Bu olumlu havanın esnafa yansıması çok önemliydi." dedi.

Palandöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu Ramazan Bayramı'nın diğerlerinden farklı olduğunu, terörle mücadelede belli mesafe katedilmesinin, bayram tatilinin uzatılmasının hareketliliği artırdığını söyledi.

İsrail ve Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin piyasada olumlu bir hava hissettirdiğini belirten Palandöken, yaz sezonunun da iç turizmi canlandırdığının altını çizdi.

Palandöken, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde terörle ilgili problemler bitince insanlar artık birbirlerine gidip geldiler, çarşıya pazara çıkmaya başladılar. Bunu tabii esnaf olumlu algıladı. Birçok turizm bölgesinde insanlar ürünlere hücum etti. Dolayısıyla bayram tatilinde bir hareketlilik yaşandı. Geçtiğimiz bayramlardan farklı bir bayram oldu. Dokuz günlük bayram tatili esnafa doping oldu, doping etkisi yarattı. Bu olumlu havanın esnafa yansıması çok önemliydi. Bu bayram hem piyasayı hareketlendirdi hem de bu olumlu havayla turizm açığı kapanacak gibi görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın arife günü esnafa, borçlu olan insanlara karşı yeniden yapılandırma müjdelerinin pozitif enerji kattığını belirten Palandöken, bundan sonraki süreçte bütün yurtta iyimser havanın devam edeceğini söyledi. Esnafın, ekonominin barometresi olduğuna değinen Palandöken, Türkiye'de terörle ilgili problem azaldıkça, terörün kökünün kazınmasındaki istikrarlı duruşun insanları umutlandırdığını vurguladı.

"İç pazarda hareketlilik fazlaydı"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise Ramazan Bayramı'nda diğer bayramlara göre iç pazardaki hareketliliğin biraz daha fazla olduğunu söyledi.

İç pazardaki yoğunluğun yansıması olarak tesislerdeki yerli misafir oranının geçmiş yıllara göre yoğun olduğunu anlatan Ayık, "Bir oran vermek mümkün değil ama tesisine göre değişiyor. Yüzde 100, yüzde 30, yüzde 70'i yerli müşterisi olan tesisler vardı. Her tesis özelinde, geçmiş yıllara göre içerideki yerli misafir daha fazlaydı. Bu sene geçmiş yılların hepsinden daha fazla yerli misafir vardı." diye konuştu.

Ayık, doluluk oranlarının istenilen seviyede olduğunu, tesislerin genelinde yüzde 100 dolu geçtiğini, bölgesine göre çok yoğun tesisler olduğunu anlattı.

Konaklayacak yer bulamayan bazı tatilcilerin plajlarda, parklarda kalmasına ilişkin de Ayık, tatile çıkmadan önce mutlaka programın, rezervasyonun yapılmasını ve gidilecek yerin araştırılması gerektiğini her zaman vurguladıklarını ifade etti.

Kurban Bayramı tatili

Küçük kapasiteli yerlere gidildiği zaman rezervasyon olmadığında açıkta kalınabileceğini dile getiren Ayık, bu yıl bayram tatilinin erken açıklanmasının iç pazardaki hareketlilikte büyük faydası olduğunu söyledi.

Buna rağmen bazı misafirlerin bu süreyi iyi kullanamadığı ve gittikleri yerlerde sürprizlerle karşılaştığının altını çizen Ayık, şöyle konuştu:

"Önümüzde Kurban Bayramı var, bayramda uzun tatille ilgili sanıyorum Bakan Beyin bir beyanatı olmuştu. Erken açıklanırsa bu insanlar için ciddi bir süre olacak. Bu süreyi iyi değerlendirip, hem fiyat olarak hem konsept hem de bölge olarak kendilerine en uygun tesisi araştırabilirler. Erkenden de rezervasyonlarını yaptırırlarsa, sürprizlerle karşılaşmazlar. Bu bayramdaki hareketlilik de güzeldi. Bayramda turizmde yaşanan yoğunluk bütün yaraları sarmadı ama ciddi anlamda moral oldu insanlara."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Ramazan Bayramı Türkiye İsrail Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title