Haberler

Bayram Sabahı "İmar" Duası

İzmir kamuoyunda "Balçova arsa mağdurları" olarak bilinen vatandaşlar,  imarda eşitlik ve adalet için imar duası etti.

Bayram gününün erken saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık, "Eşitlik ve adalet istiyoruz", "Balçova arsa mağdurları 20 bin kişiye ulaştı" pankartları açtı.

Balçova Belediyesi tarafından 1970'li yıllarda imar planı yapılmadan kadastral parsel üzerinden satılan ve bin 898 tapulu arsayla ilgili yapılan imar planında, aynı bölgedeki bazı arsalara 3,5 emsal verilmesine karşın kendi arsalarına 1,6 emsal verildiği gerekçesiyle mağdur oldukları iddia eden vatandaşlar avukatı Mustafa Kemal Turan yaptığı açıklamada, "İzmir genelinde yaşanılan imar adaletsizlklerinin en bariz örneğinin Balçova arsa mağdurları olduğunu" söyledi.

Turan, alınan düzenleme ortaklık payı ile verilen emsal arasında illiyet bağı olmasını talep ettiklerini kaydederek, imarda parçacı yaklaşımların bütünlük arz etmedğini öne sürdü. İmar planlarında şahsa özgü yaklaşımlar olduğunu iddia eden Turan, "Sayın Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç Buca hara alanı içinde 25 binlik planı Büyükşehir askıya astıktan sonra itiraz ediyor, doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alana bin tane daire imar izni veriliyor. Aynı şartlardaki başka yerlere verilmezken Caroline Koç ayrıcalıklı sistemden faydalanmış oluyor. Nitekim, mahkeme bunu iptal etti" diye konuştu.

Şanslı, ayrıcalıklı kişi ve kuruluşların bayramını tebrik ifade eden Turan, ayrıcalıklı olmayan diğer İzmirliler için de imar duasında bulundu. Turan'ın "Tanrı tüm İzmir halkına imar hakkı bakımından Tekfen A.Ş, Rönesans A.Ş, Doğuş A.Ş, Yükselik A.Ş. ve Caroline Koç şansı versin. İmar hakkı bakımından onlar herkes gibi olsun"  şekindeki duasına vatandaşlar da "amin" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title