Haberler

Bayram Öncesi Tatlıcılar Denetlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı imalathanelerini denetledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı imalathanelerini denetledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, gıda denetimlerini periyodik olarak sürdürüyor. Ramazan ayının ilk yarısında fırın, yemekhane ve marketleri, bu hafta ise tatlı ürünleri satan iş yerleri ve imalathanelerini denetleyen ekipler, bugün merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki Gıda Toptancılar Sitesi'nde bulunan tatlı imalathanelerinde denetimde bulundu. İmalathaneleri, gıdaların sağlıklı üretilip üretilmediği, mekanların fiziki koşulları, iş yeri ve personelin hijyen kurallarına uyup uymadığı konusunda denetleyen ekipler, iş yeri sahiplerini çalışanların kılık, kıyafet, kişisel temizlik, tuvaletler, banyolar ve lavaboların temizliği konusunda uyardı. Ayrıca gıda ürünlerinin muhafazası ve iş yerinin genel fiziki durumu konusunda mevzuata uyulmasını isteyen ekipler, gıda üretimi mevzuatına uymayan iş yerleri hakkında tutanak tuttu, tarihi geçmiş gıda ürünlerine el koydu. Çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, denetimlerin hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Gıda ürünlerine talebin artmasıyla bazı iş yerlerinin bunu fırsata çevirmeye çalıştığını kaydeden Mertoğlu, yapılan denetimlerle ucuz ve kalitesiz malzeme kullanarak halkın sağlığıyla oynayanlara fırsat verilmediğini ifade etti. Denetimlerde iş yerlerinin en ince ayrıntısına kadar incelendiğini dile getiren Mertoğlu, "Personel çalışırken bone takıyor mu, galoş giyiyor mu, tırnak ve saç uzunluğu, iş kıyafeti temiz mi, tüm bunlar denetleniyor. Ayrıca iş yerinin teknik olarak donanımının yeterli olup olmadığını da kontrol ediyoruz" dedi.

Yaklaşan Ramazan bayramı ile birlikte oluşan gıda talebini karşılamak için merdiven altı denilen gizli üretim yerlerinde artış olduğunun altını çizen Mertoğlu, merdiven altı üretim yapan kişilere kesinlikle fırsat verilmediğini, o iş yerlerinin malzeme ve gıda ürünlerine el konulduğunu belirtti. Ramazan ayının ikinci yarısında tatlıcıların denetimi dışında diğer iş yerlerinin denetiminin de rutin bir şekilde süreceğini ifade eden Mertoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin kontrollünde olan beyaz bayraklı iş yerlerinden yurttaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceğini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Bağcılar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title