Haberler

Bayram Namazının "Büyük Camilerde Kalabalık Halinde Kılınması" Çağrısı

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Yıldız: "Bütün Müslümanlar'ı, bayram namazlarını, bulundukları şehrin en büyük camisinde, (İstanbul’da Sultanahmet ve Mimar Sinan) kalabalıklar halinde kı...

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, "Bütün Müslümanlar'ı, bayram namazlarını, bulundukları şehrin en büyük camisinde,  ( İstanbul'da Sultanahmet ve Mimar Sinan) kalabalıklar halinde kılmaya çağırıyoruz" dedi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram namazının İstanbul'da Sultanahmet'te ve ayrıca Anadolu yakasında Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde müftülüklerin zengin programları eşliğinde kılınacağını söyledi.

Sultanahmet'teki bayram hutbesini, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın okuyacağını ifade eden Yıldız, bu camide coşkulu kalabalıklarla bayram namazları kılınmasının güzel bir geleneğe dönüşmesini beklediklerini anlattı.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Sultanahmet'te 100 bini aşkın kalabalıkla kılınan bayram namazının ülke çapında bir heyecan dalgası estirmesi üzerine halktan gelen talepleri dikkate alan Diyanet Teşkilatı, Sultanahmet Cami'si ve meydanında uygulanan 'Musalla Modeli'ni her il ve ilçemizde uygulamaya karar verdi. Biliyoruz ki yaşlısı genci, kadını erkeği, zengini fakiri ile Müslüman toplumlar, Ramazan ve Kurban Bayramı'na özel bir önem verir, her iki bayramı da sevinçle idrak ederler. Bu bayramlar ve bayram namazları müminler için bir kucaklaşma ve kardeşleşme, vesilesidir. Biz, işte bu düşüncelerle, bütün Müslümanlar'ı, bayram namazlarını, bulundukları şehrin en büyük camisinde,  (İstanbul'da Sultanahmet ve Mimar Sinan) kalabalıklar halinde kılmaya çağırıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Yıldız Sultanahmet İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title