Haberler

Bayram Namazı Açık Namazgahta Kılınacak

Merinos Park'ta Harem-i Şerif'teki Osmanlı revaklarından esinlenerek oluşturulan açık namazgah, ramazan boyunca kılınan teravih namazlarının ardından bayram namazına da ev sahipliği yapacak. Bursa Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay'ın kıldıracağı namazın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de vatandaşlarla bayramlaşacak.

Ramazan ayı münasebetiyle Merinos Park'ta, Harem-i Şerif'teki Osmanlı revaklarından esinlenerek oluşturulan açık namazgah, her akşam ünlü imam hatiplerin nezaretinde kılınan teravih namazlarının ardından, Bayram namazında vatandaşlara ev sahipliği yapacak. Böylece bu yıl ilk kez bayram namazı da Merinos Park'ta oluşturulan açık namazgahta kılınacak. Bursa Müftüsü Mehmet Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın kıldıracağı namazın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de vatandaşlarla bayramlaşacak.

Merinos Park'ta özel olarak hazırlanan namazgahta ramazan ayı boyunca teravih namazlarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Bursa Müftüsü Ay, "Asr-ı Saadet döneminde Bayram namazları camiler dışında da namazgah olarak hazırlanan yerlerde ailecek kılınırdı. Peygamber Efendimiz de kendi ailesiyle bayram namazlarını bu namazgahlarda kılardı. Bu yıl Merinos Park'ta oluşturulan ve teravih namazlarımızı kıldığımız namazgah da halkımızdan yoğun ilgi gördü. Bayram namazımızı da orada kılacağız. Tüm Bursalıları Bayram namazını birlikte kılmak ve bayramlaşmak için Merinos Park'a davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Emin Ay Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title