Haberler

Bayram Kayan, Para Tekvandoda Avrupa Üçüncüsü Oldu

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun ev sahipliğinde Antalya Belek’te düzenlenen 3. Avrupa Para Taekwondo Şampiyonasında, Osmangazi Belediyespor Tekvando Takımının milli sporcusu Bayram Kayan, K44 kategorisi 75 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun ev sahipliğinde Antalya Belek'te düzenlenen 3. Avrupa Para Taekwondo Şampiyonasında, Osmangazi Belediyespor Tekvando Takımının milli sporcusu Bayram Kayan, K44 kategorisi 75 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Osmangazi Belediyespor, ferdi ve takım sporlarında elde ettiği başarılarla gerek Bursa, gerekse Türkiye'nin gururu olmayı sürdürüyor. 15 ülkeden 80 sporcunun mücadele ettiği 3. Avrupa Para Taekwondo Şampiyonasında 16 sporcu ile mücadele eden Türk Milli Takımı 11 madalya kazanırken, Osmangazi Belediyespor Tekvando Takımının başarılı sporcusu Bayram Kayan, mücadele ettiği K44 kategorisi 75 kiloda 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye'nin 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile Rusya ve Azerbeycan'ın ardından 3. sırayı aldığı turnuvada 3. olarak bronz madalya kazanan Bayram Kayan, 2016 Rio olimpiyatlarına katılması planlanan paralimpik takım sporcularımız arasında ilk sırada yer alıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediyespor Tekvando Takımı sporcusu Bayram Kayan'ın elde ettiği başarının, spora ve sporcuya verilen desteğin bir neticesi olduğunu ifade etti. Bayram Kayan'ın, 2009 yılında Türkiye ve dünya şampiyonu olarak başarısını ispatladığını ifade eden Dündar, "Bayram, küçük yaşta geçirdiği talihsiz kazanın ardından elleri ampute olarak kalmış, ancak tekvando sporu ile tanıştıktan sonra bir çok başarıya imza atmış bir sporcumuz. 2008 yılına kadar normal branşta mücadele eden Bayram, 2009 yılından itibaren para-taekwondo branşında mücadelesini sürdürdü. Bugüne kadar katıldığı Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarında elde ettiği derecelere bir yenisini daha ekleyen başarılı sporcumuzu, bize böyle bir gurur yaşattığı için tebrik ederim" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bayram Kayan Osmangazi Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title