Haberler

Bayraklı Rekor Kıracak

28 Ekim Cuma günü Bayraklı'da saat 19.23'te 2 bin 123 kişi zeybek oynayacak, ardından da bir araya gelerek Türkiye haritası oluşturacak. Bu etkinlik aynı zamanda Guinness Rekorlar Kitabına girmek için de aday olacak.

Bayraklı Belediyesi, 28 Ekim Cuma Günü Smyrna Meydanında Cumhuriyet Bayramı'na yakışır bir etkinliğin altına imza atacak. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde 2 bin 123 Cumhuriyet gönüllüsü aynı anda zeybek oynayacak. Bu gösterinin ardından 2 bin 123 kişi bir araya gelerek Türkiye haritası oluşturacak.

Bayraklı Belediyesi, aynı zamanda bir de rekor kıracak. 2 bin 123 kişinin oluşturacağı Türkiye haritası aynı zamanda insanların oluşturduğu en büyük ülke haritası olarak tarihe geçecek. Bunun için Guinness Rekortmeni Onur Tümer, öncülüğünde Guinness Rekorlar Kitabına başvuru yapılacak.

Öte yandan, Smyrna Meydanında etkinliğe katılanlar muhteşem bir görsel şölene tanıklık edecek. Meydana kurulan 540 metrekare büyüklüğündeki beyaz perdeye 7 projeksiyon cihazıyla Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3 D mapping gösterisi yansıtılacak. Işık ve ses sistemiyle desteklenecek bu gösteri de uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümünde büyük bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız etkinlikler büyük ses getirdi. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünde yine muhteşem bir organizasyon gerçekleştireceğiz. O gün bir rekorun altına da imza atacağız. Tüm hemşerilerimi etkinliğimize bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayraklı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title