Haberler

Bayraklı'da Sahipsiz Hayvanlar Kontrol Altında

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki sahipsiz köpeklerin yüzde 80’ini kısırlaştırarak önemli bir hizmetin altına imza attı.

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçedeki sahipsiz köpeklerin yüzde 80'ini kısırlaştırarak önemli bir hizmetin altına imza attı. Ayrıca veterinerler tarafından sahipsiz hayvanların muayene ve aşılama işlemleri düzenli bir şekilde yapılıyor.

Bayraklı Belediyesi sahipsiz hayvanların tedavileriyle yakından ilgileniyor. Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki sahipsiz köpeklerin kontrolsüz bir şekilde üremesini engellemek için yüzde 80'ni kısırlaştırdı. Bu kapsamda önemli bir çalışmanın altına imza atan ekipler ayrıca sahipsiz hayvanların muayene ve aşılama işlemlerini düzenli bir şekilde gerçekleştiriyor.

Veteriner İşleri Müdürlü e-mail ya da telefon yoluyla sahipsiz hayvanlarla ilgili şikayetleri anında değerlendirerek çözüme kavuşturuyor. Hayvanlarla ilgili yaşanan travma durumlarına ise veteriner hekimler cerrahi müdahale bulunup tedavi altına alıyor. Isırma vakalarında ise sahipsiz hayvanlar 10 gün süreyle gözetim altında tutuluyor. Yetkililer, Bayraklı sınırları içerisinde 2009'dan bu yana herhangi bir kuduz vakasına rastlanmadığını bildirdi. Sokak hayvanları ile ilgili şikayet ve öneriler 371 66 82 numaralı telefona yapılabiliyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerini üstlendiklerini belirterek, "İlçemizde başıboş gezen köpeklerin önemli bir bölümü kısırlaştırdık. Bu işleme devam edeceğiz. Bunu kontrolsüz üremenin önüne geçmek için yapıyoruz. Ayrıca kazalarda yaralanan hayvanları veterinerlerimiz tedavi ediyor. Kurulduğumuz günden bu ya herhangi bir kuduz vakasıyla karşılaşılmaması oldukça sevindirici. Düzenli olarak sokak hayvanlarını aşılıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

bayraklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title