Haberler

Bayraklı'da Mis Kokulu Kampanya

Sosyal Belediyecilik uygulamalarıyla adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan çamaşırhanelerde kıyafetler yıkanıp tertemiz hale getiriliyor.

Sosyal Belediyecilik uygulamalarıyla adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan çamaşırhanelerde kıyafetler yıkanıp tertemiz hale getiriliyor. "Mis kokulu" kıyafetler sosyal marketler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, vatandaşlardan kış öncesi palto, ceket, kazak gibi kıyafetlerini bağışlamalarını isteyerek, "Gelen kıyafetler sosyal markette ihtiyaç sahiplerine sunuluyor. Temizlik bu konuda birinci önceliğimiz. Duyarlı vatandaşlardan destek bekliyoruz" dedi.

Bayraklı Belediyesi, Fuat Edip Baksı ve Onur Mahallesi'ne kurduğu iki sosyal market ile vatandaşlarından gelen kıyafet bağışlarını toplayan yetkililer bunları cins ve renklerine göre ayırıyor. Sağlam ve giyilebilir durumdaki giysiler kurulan çamaşırhanede özenle yıkanıyor. Yıkandıktan sonra kurutma makinesinde kurutulan kıyafetler daha sonra ütülenmek üzere Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına teslim ediliyor. Burada tür ve bedenlerine göre ayrılan temiz kıyafetler özenle paketlenerek sosyal marketlerin raflarında yerlerini alıyor.

KIŞ ÖNCESİ BAĞIŞ ÇAĞRISI

İhtiyaç sahibi vatandaşların faydalanması için açılan sosyal marketlerde gelinlikten takım elbiseye, bebek kıyafetlerinden eşofmanlara kadar onlarca çeşit kıyafet bulunuyor. Vatandaşların ücretsiz olarak istedikleri kıyafetlerden alabildikleri Sosyal Marketlere ilgi gösteren vatandaş sayısı oldukça fazla. Yetkililer vatandaşlardan yaklaşan kış ayları sebebiyle evlerinde kullanmadıkları palto, ceket, kazak ve pantolon gibi kışlık giyecekleri Bayraklı Belediyesi hizmet binaları, Semt Merkezleri, muhtarlıklar aracılığıyla bağışta bulunmalarını istedi.

TEMİZLİK BİZİM ÖNCELİĞİMİZ

Yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Gelen her kıyafet için titizlikle ayırıp temizliyoruz. Arkadaşlarımız öncelikle giyilebilir, sağlam olup olmadığını kontrol ediyor. Daha sonra kurduğumuz çamaşırhanede cins ve renklerine özen göstererek yıkıyoruz. Tertemiz bir şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz. Temizlik bu konuda birinci önceliğimiz. Ne kadar çok bağış olursa o kadar çok vatandaşın kullanımına sunarız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karabağ Bayraklı Mis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title