Haberler

Bayraklı'da Engelleri Kaldıran Proje

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilecekleri istasyon projesi hayata geçirildi.

Bayraklı Belediyesi, Engellilerle Dayanışma Merkezi ile Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği yaparak önemli bir projeyi hayata geçirdi. Engelli vatandaşların mağdur olmalarını istemeyen belediye, vatandaşların kullandığı akülü araçların şarj edilebilmesi amacıyla kentin farklı noktalarına şarj üniteleri kurmak kararı aldı. İlk ünite ise, Engelliler Masası'nın Çiçek Mahallesi'nde bulunan merkezine monte edildi.

Açılış töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, "Engellilerle ilgili belediyemizin yaptığı işlerin sayılmasına gerek yok. Belediye hizmet binamız bittiğinde Osmangazi'de kullandığımız binamız engellilere tahsis edilecek. Orası engelli merkezi olarak dizayn edilmiş bir bina. O amaçla yapılmış. Maalesef yerimiz olmadığı için o binayı kullanmak durumundayız. Öncelikle engellilerden özür dileriz. Engelliler için hazırlanmış donanımlı bir bina. Tiyatro ve spor salonu var. Eğer bir bölümünü de yatılı engelli merkezi yapabilirsek engelli ailelerini de bir ölçüde dinlendirme şansı yakalayacağız. Gerçekten anlamlı bir proje. Öğretmen ve öğrencilerimizin bu işe el atmış olması toplumsal dayanışmanın bir örneğinin gösterdi. Bayraklı'nın bunlara ihtiyacı var. Bundan sonra da bu örneği yayarak toplumsal dayanışmayı engelliler açısından bir avantaja dönüştürebiliriz. Başka kurumları ve tüzel kişilikleri, iş adamlarını, esnaf birliklerini, STK'ları bu işin içine sokabiliriz. Bu örnek olacak. Sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayraklı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title