Haberler

Bayraklı'da Çocuklar Tiyatro ile Buluşuyor

Bayraklı Belediyesi çocukları tiyatro ile buluşturarak onların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlıyor.

Bayraklı Belediyesi çocukları tiyatro ile buluşturarak onların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlıyor.

Bayraklı Belediyesi, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Kırmızı başlıklı kız" isimli oyununu ilçedeki ana sınıfı ile ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin gösterimine sunudu. Minik öğrenciler tiyatro oyununu izlerken eğlenmenin yanı sıra birçok konuda bilgi sahibi oluyor. Özsüt Tiyatro Grubu tarafından gerçekleştirilen oyunda Gizem Turna, Burak İnanır ve Alp Tunçel çocuklar için sahne aldı. Murat Ilgın'ın yönetmenliğini yaptığı iki perdelik oyun, çocukların beğenisini kazanıyor. Oyunun yönetmeni Ilgın, "Bayraklı Belediyesi'nin çocuklara armağan ettiği tiyatro oyunları ile yüzlerce çocuk, tiyatronun güzelliğiyle buluşuyor. Bu kapsamda binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Çocuklar, sahnelenen oyun ile kitap okumanın önemini bir kez daha kavrama fırsatı buluyor, oyunun içinde geçen karakterlerin de kitap okuyarak bilgi sahibi olduklarını anlıyorlar. Bizler de bu oyunlarla çocukları güldürmenin yanında onlara güzel şeyler kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bayraklı Belediyesi olarak okulların bakımı, temizliği gibi hizmetlerin yanı sıra, eğitime de her türlü desteği verdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çocukların sosyal ve kültürel anlamda gelişmeleri için bale, karikatür ve satranç gibi kurslar düzenliyoruz. Bunların yanında çocuklarımızı tiyatro ile buluşturuyoruz. Bu yolla çocuklar farklı mesajları alıyorlar; düşünerek, yorumlayarak okumayı öğreniyorlar" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmet İnönü Bayraklı Ilgın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title