Haberler

Bayraklı'da 6,5 Ton Atık Yağ Toplandı

Bayraklı Belediyesi, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde atık yağların toplanması ve değerlendirilmesi için ilçe genelinde yürüttüğü çalışmada 6.5 ton bitkisel atık yağ topladı.

Bayraklı'nın daha çevreci ve yaşanılabilir kent haline getirilmesi için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 23 mahallede yaptığı çalışmalarla; semt evleri, kamu binaları, iş merkezleri, lokanta, restoran ve evlerden toplam 6 ton 575 litre bitkisel atık yağ topladı. Toplanan atık yağlar bio-dizel olarak geri dönüşümüne kazandırılıyor ayrıca yağların çevreye vereceği zararların önüne geçilmiş olunuyor.

"ÇEVRE KİRLİLİĞİNE İZİN VERMİYORUZ"

Atık yağların çevreye ve insan sağlığına büyük zarar verdiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. İlçemizde bunun olmaması için atık yağları topluyoruz. Bunun yanı sıra pil, ambalaj ve cam şişe gibi atıkların toplanmasını sağlayarak hem çevreye hem de insan sağına zararını önleyerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek istiyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayraklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title