Haberler

Bayraklı'da 1923 Kişi Aynı Anda Zeybek Oynayacak

Bayraklı Belediyesi’nin, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği etkinlikte, 1923 kişi aynı anda zeybek oynayarak bir rekorun altına imza atacak.

Bayraklı Belediyesi'nin, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği etkinlikte, 1923 kişi aynı anda zeybek oynayarak bir rekorun altına imza atacak.

Bayraklı Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünde Bayraklı Smyra Meydanı'nda saat 19.23'te 1923 kişi aynı anda Zeybek oynayacak. Binlerce kişinin katılması beklenen etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılar da hep bir ağızdan söylenecek. Düzenlenecek organizasyon için aylar öncesi duyuru yapan Bayraklı Belediyesi'ne yaklaşık 3 bin kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında ev hanımları, Bayraklı Belediyesi Semt Evleri kursiyerleri, öğrenciler de yer aldı. Bunların içerisinden 1923 kişi seçildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için de çok sayıda kişi yedek olarak belirlendi. Cumhuriyet Bayramı'nın ruhuna uygun olarak o gün zeybek oynayacak olan 1923 kişinin eğitimine başlandı. Bayraklı Belediyesi'ne ait 20 semt merkezinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu antrenörleri eşliğinde katılımcılara Zeybek öğretiliyor. Çalışmaların 15 Ekim'e kadar süreceği belirtildi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bir ilkin altına imza atacaklarını belirterek, "Cumhuriyet Bayramımızda ilçemizde 1923 kişi aynı anda Cumhuriyet Bayramımızın ruhuna uygun olarak Zeybek oynayacak. 7'den 70'e bir katılım var. Bu bir ilk olacak. Rekor kırılacak. Çok heyecanlıyız. Tüm Bayraklıları ve İzmirlileri etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.

Katılımcılardan Ufuk Doğan, "1923 kişinin bir araya gelerek Türkiye'de ilk defa bir arada zeybek oynaması projesine dahil olduk. Çok mutluyum. İzmir demokrasinin beşiği olduğu gibi her şeyin de ilkinin yaşandığı bir yer. Biz Bayraklı Belediyesi bünyesindeki bu projeye destek olmak için buradayız. ve bu projede görev alan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayramlarının unutturulmaya çalışıldığı bu dönemde biz bu coşkuyu tüm Türkiye'de, tüm heyecanımızla oynayarak herkesin bayramları unutmadan daha coşkuyla sarıldığını kanıtlayacağız" dedi. Gamze Yayık ise, "Bayraklı Belediyesi Semt Merkezinde kursiyerim. Çalışmayı ilk duyduğum zaman çok heyecanlandım. İçinde olmayı çok istedim. Daha önce zeybek oynamamıştım. 29 Ekim ruhuna çok uygun bir gösteri olacak. Umarım o güne layık bir şekilde dans ederiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Bayraklı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title