Haberler

Bayraklı Belediyesi Engellilerin Hizmetinde

Bayraklı Belediyesi engelli vatandaşların evlerine sağlık çalışanları aracılığı ile pansuman, iğne, tansiyon ölçümü konularında sağlık hizmeti götürülerek yardımcı olunuyor.

Bayraklı Belediyesi engelli vatandaşların evlerine sağlık çalışanları aracılığı ile pansuman, iğne, tansiyon ölçümü konularında sağlık hizmeti götürülerek yardımcı olunuyor. Ayrıca vatandaşların engelli araçları ile hastaneye getirilip tekrardan evlerine bırakmaları da sağlanıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Sadece engelli vatandaşlarımızla ilgilenmesi için bir merkez kurduk. Onların her türlü ihtiyaçları için görevli arkadaşlarımız yakından ilgileniyor. Ayrıca vatandaşlarımızın evlerine çalışanlarımız sağlık hizmeti götürüyor. Bizler bir gün değil her gün onların yanındayız" dedi.

Engelli vatandaşların her zaman yanında olan Bayraklı Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde engelli vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor. Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'nde kaydı bulunan tüm engellilerin ücretsiz olarak faydalandığı sağlık hizmeti engelli vatandaşlar ve ailelerden büyük beğeni topluyor. Engelliler çeşitli hastalıklara ait iğne vurulmasından, şeker ve tansiyon ölçümüne, yara pansumanından, tedavisine kadar evde yapılabilen tüm sağlık hizmetlerinden ayaklarına kadar gelen sağlık çalışanları aracılığı ile faydalanıyor.

GÜLER YÜZLÜ PERSONEL

Kısa süre içerisinde kimi zaman rutin kimi zaman acil ihtiyaçları karşılanan engelli vatandaşlarla, sağlık merkezi görevlileri arasında kısa süre içerisinde aile bağı kuruldu. Hizmetten ve güler yüzlü personelden memnun olan engelli vatandaşlar kendilerinin hatırlanmasından dolayı memnun olduklarını ifade ediyor. Özel araçlarla hastaneye sevk edilip hastaneden tekrardan evlerine de getirilen engelli vatandaşlar kendilerine tanınan bu ayrıcalığın keyfini yaşıyor.

ONLARI DİNLİYOR VE ÖNEMSİYORUZ!

Bayraklı'da evden dışarı çıkmayan birçok engelli vatandaş olduğunu ve bu ortalamanın kent geneline oranla yüksek olduğuna dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, şunları söyledi: "Sadece engelli vatandaşlarımızla ilgilenmesi için bir merkez kurduk. Onların her türlü ihtiyaçlarıyla görevli arkadaşlarımız yakından ilgileniyor. El işi kurslarından ücretsiz stantlara kadar birçok sosyal aktivitenin yanı sıra sağlık konusunda da pozitif ayrımcılıkta bulunuyoruz. Sağlıklı insanın bile hasta olduğu dönemde toplu ulaşım araçlarıyla hastaneye gidip gelmekte ne kadar zorlandıklarını yakından bilirim. Bunun için merkezde sürekli bir hemşire arkadaşı görevli bırakıyoruz. Bize bir telefonla istedikleri zaman ulaşıyorlar. Bizler de onları evlerinde bu tedavi imkanını sağlıyoruz. Gerektiğinde de hastaneye ulaşımı konusunda donanımlı araçlarımızı kullanıyoruz. Bunun gibi birçok konuda bir gün değil her gün onları dinliyor ve önemsiyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karabağ Bayraklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title