Haberler

Bayrak Yürüyüşünde "Akil İnsan" Protestosu

Türk Kamu-Sen tarafından düzenlenen "Bayrağına Sahip Çık" yürüyüşü sonrası isimleri tek tek okunan akil adamlar yuhalandı.

Türk Kamu-Sen tarafından düzenlenen "Bayrağına Sahip Çık" yürüyüşü sonrası isimleri tek tek okunan akil adamlar yuhalandı.

Türk Kamu-Sen, çözüm sürecine ve bazı kamu kurumlarının tabelasından Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltılması olan T.C. ibaresinin kaldırıldığı iddiasına tepki göstermek için "Bayrağına Sahip Çık" yürüyüşü düzenledi. Kamu-Sen üyeleri ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde "Bayrağına Sahip Çık" yazılı dövizlerle İnönü Caddesi'nden yürüyüşe başladı. Yaklaşık 500 kişilik grup, Ziyapaşa Bulvarı ve Özler Caddesi'nden 5 Ocak Meydanı'na geldi. Burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Grup, Çakmak Caddesi'nden İnönü Parkı'na gelerek yürüyüşüne son verdi.

Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, yaptığı konuşmada çözüm sürecinin bir an önce durdurulmasını istedi. PKK'nın bebek katili bir terör örgütü olduğunu, bu örgütle hiçbir zaman görüşülmemesi gerektiğini söyleyen Köse, "Bu ülkede PKK kardeşliğin, barışın, insan haklarının, milli barışın, demokrasinin ve Türk milletinin baş düşmanıdır" ifadelerini kullandı.

AKİL ADAM PROTESTOSU

Bu arada, çözüm süreci kapsamında hükumet tarafından oluşturulan Akil Adamlar Akdeniz Grubu da yürüyüş sonunda protesto edildi. Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, yürüyüş sonunda İnönü Park'ına gelen gruba yönelik olarak akil insanlarla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Sezer, akil adamlar Adana'ya geldiğinde yapacaklarını aktararak isimlerini tek tek okuyup alanda bulunanlara yuhalattı. Sezer, önce Akdeniz Akil Adamlar Grubu Başkanı ve TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ismini okudu. Aralarında MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Muammer Varlı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, Hisarcıklıoğlu'nu yuhaladı. Sezer'in Kadir İnanır'ın ismini okumasıyla yuhalama sesleri hem de "Etekli Kadir" sloganları yükseldi. Kadir İnanır'a "Etekli Kadir" diye hitap edilmesini MHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü'nün başlatması dikkat çekti. Kadir İnanır'ın ardından ise Sezer Lale Mansur'un ismi okundu. Mansur da katılımcılar tarafından yuhalandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Sezer Kadir İnanır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title