Haberler

"Bayrağı Tutuğum Elimi Vurdular"

Güncelleme:

Gazi Polisin bu sözleri Bakan Özhaseki'yi duygulandırdı. Özhaseki kahraman polisi anlından öptü.


BAKAN ÖZHASEKİ DEMOKRASİ KAHRAMANLARINI ZİYARET ETTİ


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethullahçı Terör Örgütünün kalkışma hareketine karşı direnirken yaralananları Ankara Onkoloji hastanesinde ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatam Betül Sayan Kaya'nın da katıldığı ziyarette darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaralanan polis Halil İbrahim Yılmaz Bakan Özhaseki'yi duygulandırdı.

Gazi polise bir "isteğin var mı?" diye soran Bakan Özhaseki aldığı "siz bizden isteyin biz her zaman göreve hazırız" cevabı üzerine Yılmaz'ı alnından öptü.

Yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Özhaseki; "Geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Sizler sayesinde millet kurtuldu. Allah sizlerden razı olsun. Dualarımız sizinle. Feraset sahibi milletimiz, Pensilvanya'daki teröristten aldığı emir ile hareket eden hainlerin önünde durdu, geçit vermedi" dedi.


"Siz bizi istediğiniz zaman çağırın biz geliriz."

Onkoloji Hastanesinde tedavi gören polis Halil İbrahim Yılmaz darbe girişimi gecesinde yaşananları bakan Özhaseki'ye ağlayarak anlattı:

"Sayın Bakanım orda bir tek zorumuza giden ne oldu. Emniyet zifiri karanlıkta. Allah düşmanımın başına vermesin. Tank atışı ile arkadaşım yaralandı. Ağız üstü düştü. Ben onu kurtarmaya çalışırken affedersiniz ava giden tavşana projektörü tutarlar ya onun gibi tankla projokterü arkadaşıma tuttular. (Yaralıyı) Aldırmıyor. Ben de operasyoncuyum. Doğuda operasyonlara gittik. Tek tek ateş ediyor. Bu uzman biri dedim. Telaşlı olsa tarar. 'Bismillah' dedim arkadaşlara 'bir anda ulaşalım, alalım' dedim. Adam ölecek. Uzanıp aldık. Bir anda her tarafı taramaya başladılar. Biz çocuklarımızı şanla hipodroma götürür şanla şerefle o uçakların uçtuğunu görürdük. Hayırdır ne oldu şimdi.

Bakan: Allah razı olsun sizden. Bir telefon edin sizden arkadaşlar bilgilerinizi alacak. Bir isteğiniz olursa hemen arayın.

Siz bizi istediğiniz zaman çağırın biz geliriz. (ağlıyor)

Gazi Polisin bu sözleri Bakan Özhaseki'yi duygulandırdı. Özhaseki kahraman polisi anlından öptü.

"BAYRAĞI TUTUĞUM ELİMİ VURDULAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını anlatan Yaralı Aydın Boz ve ağabeyi Ayhan Boz ile Bakan Özhaseki arasında geçen sohbet esnasında duygusal anlar yaşandı.

Erlerin korku içinde ve gergin olduklarını anlatan Boz; "Cumhurbaşkanımız emredince hemen çıktık. Elimde bayrak vardı, bayrağı tuttuğum elimi vurdular. Bakanım yalvardım askerlere, yapmayın, siz Türk askerisiniz dedim. Kerbelalar olacak, Suriye'ye dönecek yapmayın, etmeyin dedim. 20 metreden direkt sıktılar. Yanımızda 20-30 tane yaralı vardı. Yaralımızı vermediler bize. Hatta orada çırpındık, ambulansa almadılar. En son biri insafa geldi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine yapılan saldırıda yaralanan Mesut Yapraklı ise,"Biz şimdi yatarsak, çocuklarımız ömür boyu rahat uyuyamayacak dedim ve çıktım sokağa." Diyerek duygularını paylaştı.

Ziyarette Bakan Özhaseki'ye Tokat Milletvekili Celil Göçer ve AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri de eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Halil İbrahim Yılmaz Mehmet Özhaseki Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title