Haberler

'Baykal Son Lider Olmayabilir'

The Economist Dergisi, Laik Kampın Hala Elindeki Cephaneyi Kullanmadığına Değindi, Baykal Son Olmayabilir Yorumunu Yaptı

İngiliz The Economist dergisi, video kaset olayı nedeniyle CHP genel başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal'la ilgili çok çarpıcı bir yorumda bulundu. Dergi, Baykal için "Son 20 yılda tek bir seçim kazanamadı. Reformları engellemekten başka bir kariyeri olmadı. Ama ana muhalefetteki laik Cumhuriyet Halk Partisi'nden 10 Mayıs'ta istifa etmek zorunda kalan Deniz Baykal bütün bunları da atlatabilir" diye yazdı. İngiliz dergi ayrıca, laiklerin AKP'ye karşı bütün cephanelerini tüketmediğini savunarak, benzer bir komplonun AKP tarafında da yaşanabileceğini ima etti.

The Economist'teki "Seks, yalanlar ve video" başlıklı yazıda, Baykal'la ilgili görüntülerin anayasa değişikliğinin görüşüldüğü bir döneme denk geldiğine dikkat çekilerek şu sözlere yer verildi:

-FOTO GALERİ

-FOTO GALERİ

- VİDEO

"Video, Türk parlamentosunun Türkiye'deki generallerle onların yargıdaki müttefiklerinin gücünü tırpanlamayı amaçlayan kritik anayasa reformlarının gündemde olduğu bir sırada ortaya çıktı. Değişiklikleri engelleyeceğini söyleyen Baykal, görüntülerin bu çabaları engellemek için sızdırıldığını iddia etti. Ancak bazıları gizli kameranın CHP içindeki Baykal muhalifleri tarafından da yerleştirilmiş olabileceğini düşünüyor. Bazıları da, ordu içindeki veya başka laik güçlerin, CHP'nin önümüzdeki yaz yapılacak seçimlerde iktidar şansını artırmak için böyle bir komplo düzenlediğini öne sürüyor."

Dergi, "Türkiye'nin ılımlı İslamcı başbakanı" olarak nitelediği Tayyip Erdoğan'ın internet sitelerinde görüntülerle herhangi bir bağlantıyı reddederek soruşturma başlattığını ve "CHP ile seks maceraları" başlıklı görüntüleri yayınlayan web sitelerinin kapatıldığını yazdıktan sonra şöyle devam etti:

"Ancak henüz Baykal'ın sonu gelmedi. Baykal yanlıları, partinin başında kalması için imza topluyor. Bazıları Ankara'daki evinin önünde açlık grevi yapıyor. Baykal şu anda dönmeyi reddetmesine rağmen kapıyı da açık bırakıyor. Bir televizyon kanalında 'İnsanlara artık kendi başınızın çaresine bakın, diyemem' diyor. 1992'den beri başında olduğu partiyi perde arkasından da olsa yönetmeye devam edebilir. Güçlü bir muhalefet partisinin bulunmaması Türk demokrasinin önemli bir zayıflığı. Baykal ön planda olduğu sürece CHP'nin iktidar olma şansı çok zayıf. Baykal tamamen çekilse

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title