Haberler

Baykal: Seçimin 40'ı Çıkıyor Bugün, Bir An Önce Hükümet Kurulmalı(2)

Yüzerken GAZETECİLERLE SOHBET ETTİ Deniz Baykal, börekçideki kahvaltının ardından denize girdi.

Yüzerken GAZETECİLERLE SOHBET ETTİ

Deniz Baykal, börekçideki kahvaltının ardından denize girdi. Konyaaltı sahilinden yaklaşık 500 metre açılan Deniz Baykal, tekne ile kendisini takip eden gazetecilerle, denizde yüzerken sohbet etti. Antalya'nın denizinin büyük imkan olduğunu belirten Deniz Baykal, nedense herkesin denizi değil, kumsalı değerlendirmeyi tercih ettiğini söyledi. Baykal şöyle konuştu:

"Yani denizi değil, kumsalda yatıp, kızarıp, güneşlenip, arada bir denize batıp çıkıp denizi öyle değerlendiriyorlar. Bence o yeterli değil. Denizin içine girip, denize uzunca bir süre kulaç atarak, deniz içinde hareketlenmek lazım. Güneşin altında yatmaktansa denizin altında kulaç atmak çok daha iyi. Bunu herkese öneririm. Özellikle belli bir yaştan sonra ağır sporları yapamaz durumda olan herkese deniz sporlarını önermek lazım."

Antalya'da olduğu zamanlarda neredeyse her gün denize girdiğini anlatan Baykal, dalgaya ve denizin durumuna göre kulaç attığını söyledi. Dün 1755 kulaç attığını belirten Baykal, "Ondan bir gün önce 1707 kulaç attım, şimdi 1500'ün üzerinde atmayı düşünüyorum, şu anda 445'teyim. Daha gideceğiz. Herhangi bir program yoksa mümkün olduğunca denize giriyorum. Yarın giremeyeceğim, yarın bayramlaşma programı var. Sabahı kurtarabilirsem yüzmeye çalışıyorum, çok yararlı oluyor. Çok iyi oluyor" dedi.

"KOALİSYON ÇALIŞMALARI DAHA HIZLI GİDEBİLİR"

Denizde siyasi değerlendirmelerde de bulunan Deniz Baykal, "Bir an önce hükümet kurulsun. Yeni bir seçimdense ülkenin sorunlarını göğüsleyebilecek ciddi bir hükümeti bir an önce kurmak lazım. Sorumlulukları üstlenmesi gerekir herkesin. Türkiye'yi bir an önce istikrara kavuşturmak lazım. Bu herkesin dileği" diye çağrıda bulundu.

Koalisyon konusunda henüz bir gerginlik olmadığı, uyum arayışı olduğu ama pek ilerlemediğini de belirten Baykal, "Bir an önce netleştirmek lazım. Koalisyon dışında çözümlere yönelik arayışlar zihinlerde gibi gözüküyor. Yoksa hızla gider, hızla gitmemesi için hiçbir neden yok. Daha hızlı gidebilir" dedi.

BAYKAL'I BOĞULUYOR SANMIŞLAR

Seçimden bir süre sonra yine denizde açıkta yüzerken boğulma ihbarı yapıldığı ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yardım için yanına gittiği olayın sorulduğu Deniz Baykal şunları anlattı:

"Tek başıma yüzüyordum, Sahil Güvenlik'i karşımda gördüm. 'Yardıma ihtiyaç var mı' dediler, 'Yoo herşey çok güzel, sorun yok' dedim. Selamlaştık, sonra onlar yoluna ben yoluma gittim. Belki onlar tek başına açıkta yüzen birisini görünce 'bir problem olabilir yardımcı olalım' diye düşündüler belki. Neyse ki Ege sahillerinde değiliz, Yunanistan'a kaçan göçmenlerden birisi diye düşünebilirlerdi. Öyle bir durum yok."

'DENİZLE BARIŞMAK LAZIM'

Bütün vatandaşlara yüzmeyi tavsiye eden ve ciddiye alınmasını isteyen Baykal, şu önerilerde bulundu:

"Bir insanın kendisine yapabileceği en büyük iyilik spor yapmaktır. Bu ileri yaşlarda da yapılabilecek bir spordur. Denizle barışmak lazım, bu denizi kastediyorum, denizi sevmek lazım, denizin hakkını vermek lazım. Herkes için kazançlı çıkacak bir durum. Herkes için büyük bir nimet. Özellikle Antalya için söylüyorum, çok temiz, pırıl pırıl özel bir deniz. Sahilde görürsünüz, bir tane yosun yok. Taşlar pırıl pırıl. İnsan denize girdi mi bir defa ağırlığı kalkıyor. Denizin kaldırma gücüyle yerçekimi azalıyor, denizde. Öyle bir ortamda spor yapmak çok güzel bir şey. Bütün vatandaşlarımıza öneriyorum. Nedense mesafeli bir halimiz var. Uzak duruyoruz denizden, yüzerken denize girdiğimizde denizden nefes almayı bilmiyoruz, öğretmek lazım. Çok hoş bir şey. Yüzmek de yürümek gibi bir şey alıştığınızda."

GAZETECİLERİN TEKNESİ ARIZALANDI

Deniz Baykal'la denizde röportaj yapan gazetecileri Kaleiçi Yat Limanı'ndan Konyaaltı sahili açıklarına getiren kiralık yat ise dönüş yolunda elektrik aksamından kaynaklanan bir arıza nedeniyle denizde mahsur kaldı.

Yat sahibinin limandan yardım istemesi üzerine başka bir tekne gelerek gazetecilerin olduğu tekneyi limana çekti. Limanda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait botla yat sorunsuz bir şekilde limana yanaştırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Konyaaltı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title