Haberler

Baykal'la Helalleşti, Siyasi Rakibi Oldu

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Savcı Sayan, bir dönem birlikte siyaset yaptığı Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı arayarak helalleştiğini söyledi.

MUSTAFA YILDIRIM - AK Parti İzmir Milletvekili adayı Savcı Sayan, bir dönem birlikte siyaset yaptığı Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı arayarak helalleştiğini söyledi.

Savcı Sayan, yalnızca milletvekili adayı olduğu İzmir 2. Bölge'de değil, 1. Bölge'de de toplantılara ve açılışlara katılıyor, esnaf ziyaretinde bulunuyor.

Sayan, 1. Bölge'de yer alan Konak ilçesi Toros Mahallesi'nde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine gösterilen ilgiyi, "2015 seçimlerinin normal bir siyasi parti meselesi olmadığını, bir Türkiye meselesi olduğunu vatandaşlar iyi anlamış. Sadece AK Parti'lilerden değil, AK Parti'li olmayanlar da bize destek veriyor" şeklinde değerlendirdi.

Türkiye'yi parçalamak, yok etmek, eski günlerine götürmek isteyen bir üst akılı karşısında, AK Parti'nin yanında yer alan vatandaşların "yerli akıl" oluşturduğunu, bu "yerli aklın" da milli duygularla hareket ettiğini ifade eden Sayan, her geçen gün yeni katılımlarla büyüyen bu "yerli akla" desteğin devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

"CHP işgal altında"

Bir dönem CHP'de birlikte siyaset yaptığı eski arkadaşlarının CHP'nin birileri tarafından işgal edildiğinin farkına varması gerektiğini söyleyen Sayan, şöyle konuştu:

"Bu işgalin sona ermesi için eski arkadaşlarıma İzmir'den bir başlangıç yapın diyorum. CHP'nin başındaki kadroyu göndermeniz gerekir diyorum. CHP'nin gerçekten tekrar Türkiye'nin milli menfaatlerini koruyan, milli bir muhalefet çizgisine gelmesi için mücadele edin. Bunun yolu da CHP'nin bugünkü politikalarının İzmir'de karşılık görmemesi lazım, İzmirlilerin bunlara ders vermesi lazım. İzmililerin, Türkiye'nin milli davasına dönüşen bu meselelerde bizim yanımızda yer alması gerektiğine dair söylemlerde bulunuyorum. CHP'nin bugünkü kadrosunun artık Türkiye'ye yararlı olamayacağını herkes görüyor. Bunları başarısızlığa uğratın. 2015 seçimlerinde siz de yerli akıldan yana tavrınızı koyun."

İzmir'de 2. Bölge'den 7. sıra milletvekili adayı olmasını sorun etmediğini, İzmirlilerin kendisini milletvekili olarak seçerek Meclise göndereceğine inandığını vurgulayan Sayan, önemli olanın Türkiye'nin milli davasının başarısı olduğunun altını çizdi.

"Baykal'la helalleştim"

Savcı Sayan, AK Parti'ye milletvekili aday adaylığı müracaatını yaptıktan sonra bir dönem birlikte siyaset yaptığı CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı arayarak helallik istediğini ifade etti. Baykal'ın da kendisine "siz de bana hakkınızı helal edin, çok hakkınız geçmiştir. Ben de bütün haklarımı helal ediyorum. Herkesin siyaset yapma özgürlüğü vardır. Ben bundan hiç gocunmam, çok mutlu oldum. Allah yar ve yardımcınız olsun" dediğini aktaran Sayan, bu görüşmede Baykal'a aynı şekilde iyi dileklerini ilettiğini söyledi.

Dostlukların siyasetle karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Sayan, şöyle konuştu:

"Sayın Baykal'ı aradım ve helalleşmek istedim. Helalleştik, başarılar diledi ve siyasi rakip oldum. Siyasetten Sayın Baykal'dan ayrıldım, ama dostuz. Şunu belirtmeliyim; Sayın Baykal ile en sıradan AK Parti'li bir üye bile rakip olup mücadele ederse, ben o AK Parti'li arkadaşımı desteklerim. Onun yanında olurum, onun safında yer alırım. Bundan sonra benim Sayın Baykal'la siyasetten bir birlikteliğim olmaz. Ama bizim dostluğumuz bakidir. Biz insanları siyasi düşüncelerinden dolayı yargılamıyoruz, kötülemiyoruz. Bugün CHP iktidar olmak istiyor ama herkesi karşısında düşman olarak görüyor. Sayın Baykal'la bizim siyasi birlikteliğimiz, beraberliğimiz yoktur ama dostluğumuz vardır. Dostluğumuz baki kalacaktır. O büyüktür, ben gördüğüm yerde saygı duyarım, ayağa kalkarım. Bu benim geleneğimdir, göreneğimdir, büyüklerimden almış olduğum terbiyedir. Siyaseten rakibiyim, siyaseten mücadele edebiliriz. Siyaseten birbirimize karşı olacağımız günler de gelebilir ama bu hiçbir zaman en azından benim ona bir saygısızlık yapmam söz konusu olamaz."

Sayan, CHP'nin seçim vaatleriyle ilgili olarak da "CHP'nin seçim vaatleri diye bir şey yoktur, CHP'nin saçmalıkları vardır. Haydar Baş'tan çaldıkları twitler vardır. Ciddi bir siyasi parti, bu vaatleri böyle söylemez, kaynağıyla birlikte açıklar. Onlar bizim icraatlarımızı milletçe alkışlıyorlar, biz de milletçe onlara gülüyoruz. Ne kadar komik duruma düştüklerini görünce CHP gibi köklü bir parti için üzülüyoruz" diye konuştu.

Paralel Yapı'yla mücadele

Türkiye'de devletin "Paralel Yapı'yla" mücadelesinin olduğuna da değinen Sayan, bu yapının "altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet" olan bir yapı olduğunu söyledi. Bu yapı içinde alt kademede yer alan kişilerin hiçbirisinin "git yeni bir devlet kur, Türkiye'yi yık" amacını taşımadığına inandığını belirten Sayan, üstteki ihanet şebekesinin yaptıklarının alt kademedeki kişilere iyi anlatılarak burada yer alanların, bu yapılanmadan koparılıp, kurtarılması gerektiğini ifade etti.

Bu yapının Türkiye'de darbe girişimlerinde bulunduğunu dile getiren Sayan, son olarak yargı darbesi yapılmak istendiğini, bunun bugüne kadar yapılmak istenenlerin en tehlikelisi olduğunu ancak başarıya ulaşamadığını vurguladı.

Yargı içinde yer alan "Paralel Yapı" elemanlarını Mısır'daki darbede yer alan Sisi'nin yargıçlarına benzeten Sayan, şöyle devam etti:

"Nasıl ki Sisi'nin yargıçları Mısır'ı böldüyse onlar da Türkiye'yi bölmek istemişlerdir. Böyle bir şey olmaz, olamaz. Türkiye'de hiç kimse kendi başına bir kanun uygulayamaz. Kimse başka yerlerden emir alamaz. Bu ülkede adalet bakanı vardır. Bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı vardır. Ben bu arkadaşların intihar saldırı düzenlediklerine inanıyorum. Türkiye'de son bir hamleyle bu seçimi sabote edebilir miyiz? 2015 seçimlerini de 'bu AK Parti kazanırsa Türkiye tamamen bağımsız olacak, bizim de pabucumuz dama atılacak' mantığıyla hareket etmişlerdir. Dolayısıyla büyük bir darbedir. 17-25 Aralık, Gezi Parkı, bunlardan daha önemlidir bu yargıç darbesi. Ama Türkiye bunu da bertaraf etmiştir, Türkiye artık güçlüdür. Türkiye artık bir düdük yat, bir düdük kalk komutuyla hareket eden değil, halkın kararlarıyla yaşayan ve yaşatılan bir ülke oldu. Ben bu paralel örgütle devletin şu anki mücadelesini eksik buluyorum. Mücadele biraz daha şiddetlenmeli. O gerçekten ihanet çetesinin içinde kim varsa onlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Alttaki vatandaşlarımız da onlardan ayrıştırılmalı, onlardan koparılmalıdır. Paralel örgütle mücadeleyi ben çok daha sert bekliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Deniz Baykal Savcı Sayan Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title