Haberler

Baykal: Komşuda Yangın Var Diye Nüfusumuza Kaydetmeye Mecbur Değiliz

Chp Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 'Komşuda yangın var' diye o yangında perişan olanları nüfusumuza kaydetmeye mecbur değiliz. Türkiye'nin çevresine yardımcı olabilmesi için önce kendisine sahip çıkması lazım. Kendisi olmaya devam edebilmesi lazım" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ramazan Bayramı'nı memleketi Antalya'da karşıladı. Baykal, her zaman olduğu gibi bu bayramda da bayram namazı için Kaleiçi'nde Tekeli Mehmet Paşa Cami'ne geldi. Bazı partililerin de eşlik ettiği Baykal, cami çıkışında açıklamada bulundu.

"BİR TERÖR BELASIYLA UĞRAŞIRKEN İKİNCİ BELA"

Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayan Deniz Baykal, şöyle dedi:

"Bayramlar genellikle hak edilmiş mutlulukların kutlandığı dönemlerdir. Elbette Ramazan ayını hakkıyla idrak edenlerin bu bayramı yaşamak hakkıdır. Ama bayramlar kendimizi sorgulamamız için de bir fırsat olmalıdır. Bizlerin, İslam dünyasının kendimizi sorgulamamız için pekçok neden var. Maalesef çok büyük acılar yaşıyoruz. Bu acıları büyük bir iyi niyetle göğüslemeye gayret ediyoruz. Sabırla bu acılara tahammül ediyoruz. Ama bunlardan kurtulmanın yollarını daha iyi bir şekilde düşünmek ve bulmak durumundayız. Yaşadığımız terör maalesef yeni bir nitelik kazanarak ülkemizi tehdit etmeye devam ediyor. Bir terör belasıyla uğraşırken şimdi yeni bir terör belasına daha muhatap olduğumuzu üzüntüyle görüyoruz."

İSLAMİYET'İ TERÖRE KARŞI KORUMAMIZ LAZIM

Olayın sadece terörle mücadele olmanın ötesine geçmeye başladığına değinen Baykal, şöyle devam etti:

"Bizim özellikle inancımızı, İslamiyet'i teröre karşı korumamız lazım. Kendimizi teröre karşı korumadan önce yapılması gereken şey dinimizi, İslamiyet'i, Müslümanlığı terörün tutsak, rehin almasına, terörün istismar etmesine izin vermemenin yolunu bulmalıyız. Bunun için İslamiyet'i gerçek anlamıyla, derinliğiyle, güzelliğiyle, insancıllığıyla herkesin anlamasını sağlayacak bir büyük atılım yapmaya ihtiyacımız var. İslamiyet'i çarpıtmalarına, kendi amaçları için kullanmalarına izin vermemeliyiz. İslamiyet'i rehin, tutsak almak isteyenlere karşı bu dinin ilim-din adamlarının, düşünürlerinin, yetkililerinin sesini daha yüksek çıkarmaya ihtiyaç var. Gerçek İslamiyet'i sahiplenmeliyiz ve İslamiyet'i kendi kafalarına göre yorumlamalarına izin vermemeliyiz."

"4 MİLYON SURİYELİYİ AĞIRLIYORUZ"

Bayramların dayanışma günleri ve bu bayramda özellikle dayanışmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Baykal, "Çünkü içeride yangın var. İnsanlar, aileler, milletler paramparça oldu. Büyük acılar yaşanıyor. Bu acılar karşısında dayanışmaya, elele vermeye, birbirimize sahip çıkmaya ihtiyaç var. Türkiye bu konuda üzerine düşeni bütün insanlığa örnek olacak şekilde yapıyor. Bu konuda kimsenin bize bir suçlama yöneltmeye hakkı yoktur. 4 milyona yakın Suriyeliyi Türkiye'de ağırlıyoruz. Onlara karşı insanlık, Müslümanlık, komşuluk görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Dayanışma güzeldir ama dayanışmayı yapabilecek konumda olmaya devam etmek herşeyden daha önemlidir" diye konuştu.

"NÜFUSUMUZA KAYDETMEYE MECBUR DEĞİLİZ"

Komşuda yangın olunca çoluk, çocuğuna sahip çıkıldığını belirten Deniz Baykal, açıkta kalan insanları evlerinde kabul ederek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, onlara gerekli desteğin verildiğini anlattı. Baykal, şöyle devam etti:

"Türkiye bunu yapmıştır. Elbette komşuda acı çekenlere yardımcı olmak görevimizdir. Onu yapıyoruz. Evimize alıyoruz, bağrımıza basıyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ama komşuda yangın var diye o yangında perişan olan insanları nüfusumuza kaydetmeye mecbur değiliz. Türkiye'nin çevresine yardımcı olabilmesi için önce kendisine sahip çıkması lazım. Kendisi olmaya devam edebilmesi lazım. Kendisini güçlü bir şekilde ayakta tutmaya devam etmesi lazım. Çevremizdeki faciaların bizi de çekim alanı içine sürüklemesine fırsat vermemek lazım. Türkiye'nin kendisini, gücünü, sorumluluğunu bilmesi lazım. Yardımlaşma, dayanışma evet ama Türkiye, Türkiye olarak kalmaya devam etmelidir."

Baykal beraberindekilerle beraber, her bayramda olduğu gibi Kırcami'deki Antalya'nın ünlü serpme börekçisi Avcıoğlu'na geçti.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Türkiye Antalya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title