Haberler

Baykal: Kağıt Fabrikası Kurulsaydı Turizm Olmazdı

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'e, seçimleri kazanmasının ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'e, seçimleri kazanmasının ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Baykal, "Burada CHP'nin çizgisinde olan Manavgat'a bir kez daha sahip çıkıldığını görmek gerçekten çok güzel. Başta ilçe başkanımızı, belediye başkanımızı, emek vermiş herkese çok teşekkür ediyorum. Manavgat'ı sahiplendiğiniz, siyasi kimliği koruduğunuz için gerçekten teşekkür ediyorum. Güç bir siyaset ortamında, tehlikeli süreçlerin yaşandığı bir ortamda Manavgat'a sahip çıktınız" dedi. Baykal, yerel seçimde Antalya adına üzgün olduğunu ancak buralarda ve Döşemealtı'nı geri almaktan sevinç duyduklarını söyledi.

Side ile ilgili bir anısından da bahseden Baykal, Maliye Bakanlığı döneminde Side'ye kurulması düşünülen kağıt fabrikasını nasıl engellediğini anlattı. Baykal, şunları söyledi: "Manavgat bu yatırım için uygun görülmüştü. Side'ye kağıt fabrikası kurulacaktı. Tabi o dönemde Devlet Planlama Teşkilatı'ndan geçmişti. Maliye Bakanı olarak benim önüme gelmişti. İşte kullanılacak ormanı, kullanılacak tatlı su için Manavgat Irmağı ve soğutma için deniz hepsi vardı. Tabi kağıt fabrikası çevreye en zararlı olan fabrikaydı. Bir çimento fabrikası havayı kirletirken, kağıt fabrikası her türlü çevreye zararı vardı. Bunun 2 bin yıllık tarihi bir ket olan Side'ye yapılmasına gönlüm razı olmadı. Manavgat halkının işte 'gelecek hizmetimizi engelledi' söylemlerine rağmen Antalyalı olarak Side'nin geleceğini düşündüm. Tabi o zamanlar hem parti tabanımıza hem de hemşerilerimize bunu anlatamadım. Geçiştirdim inceleme aşamasında diye, yoksa siyasi kariyerim bitecekti."

Kağıt fabrikasının daha uygun bir bölge olan Mersin Taşucu'na yapıldığını hatırlatan Baykal, "Bugün Mersin'de deniz, orman, su var ama turizm yok. Şimdi nükleer tesis kuruluyor. O zamanlar Side'ye kağıt fabrikası kurulsaydı, bugün burada binlerce tesis ve turizm olmayacaktı" diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de sorumluluklarının bilincinde olduğunu, beklentiler ışığında hizmetini sürdüreceğini belirtti. Beş yıllık süreçte yaptığı yatırımlardan bahseden Sözen, önümüzdeki beş yıl içerinde yapmayı planladığı projeleri de anlattı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Şükrü Sözen Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title