Haberler

Baykal'ın Ön Seçimde Oyu Geçersiz Sayıldı

Güncelleme:

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın milletvekili adayı ön seçiminde kullandığı oy geçersiz sayıldı.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Antalya'da bir kontenjan adayının olması nedeniyle 13 aday adayının ismini işaretlemesi gereken pusulaya 14 isim yazınca oyu geçersiz sayıldı.

CHP'DE ÖN SEÇİM GÜNÜ

CHP'de ilk kez tüm üyelerin katılımıyla bir ön seçim yapılıyor. Daha önce de milletvekili aday listelerini belirlemek için ön seçim yapan CHP bu kez delegeyle değil tüm üyelerin katılımıyla ön seçim yapma kararı aldı.

Yaklaşık 800 bin CHP üyesi, aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da bulunduğu bin 500 aday adayı arasından 301 adayı belirleyecek.

PARTİLİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Deniz Baykal, saat 12.00 sıralarında oyunu kullanacağı Muratpaşa ilçesindeki Türk Telekom Anadolu Lisesi'ne geldi. Okul bahçesinde Baykal'a partililer büyük ilgi gösterdi. 11 numaralı sandığa gelen Baykal, kimliğini ibraz edip, cep telefonunu bıraktıktan sonra oy pusulası ile kabine girdi. Yaklaşık 5 dakika kabinde kalan Baykal, bir süre sonra sandık görevlilerine işaretleme hatası yaptığını söyledi.

OYU GEÇERSİZ SAYILDI

Baykal, Antalya'da bir kontenjan adayının olması nedeniyle 13 aday adayının ismini işaretlemesi gereken pusulaya 14 isim yazınca oyu geçersiz sayıldı. Fazla işaretleme yapan ve yeni pusula isteyen Baykal'a sandık başkanı, Muratpaşa İlçe Seçim Müdürü ile görüştükten sonra yeni oy pusulası verilemeyeceğini söyledi. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan'ın girişimleri de sonuç vermedi. Baykal, son şeklini verdiği oy pusulasını sandığa bıraktı.

"GERÇEK ANLAMDA TABAN SİYASETİ YAPIYORUZ"

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Baykal, Antalya, Türkiye ve CHP için önemli bir gün yaşadıklarının altını çizdi. İlk kez hakim gözetiminde bütün üyelerin katılımıyla gerçek anlamda bir ön seçim yapıldığını aktaran Baykal, "Katılım iyi. 40 bin üyemiz var. Daha önceden bunu yarısı katılır diye tahmin ediliyordu. O bekleyiş sürüyor. 96 aday adayımız var. Bunların içinden üyemiz seçimi yapacaklar. Ben böyle bir seçime aday adayı olarak katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gerçek anlamda taban siyaseti yapmakta olduğumuzu görüyorum. Hepimiz için, Türkiye siyaseti için, demokrasimiz için bunun çok yararlı olacağını düşünüyorum. Şuana kadar Antalya'da olumlu etkiler oluşturdu. Bundan sonra da devam edecektir. İyi bir liste çıkacak. Çok geniş, zengin, nitelikli aday adaylarımız var. İçinden iyi bir liste çıkar. Türkiye siyasetine örnek olur. CHP'de ön seçin yaygın olarak uygulanıyor. Gelecekte daha yaygın olur ve başka siyasi partilere örnek olur. Demokrasi için bir şanstır bu şansı en iyi şekilde kullanalım" diye konuştu.

"GEREKLİ DÜZELTMEYİ YAPTIM"

Oy pusulasına fazla işaretlemesi ile ilgili olarak bilgi veren Baykal, "Düzelttim. Hallettim. Oyun geçerli olmasını tahmin ediyorum. Listeyi saya saya işaretlemek lazım. Çok fazla partiliyi insan desteklemek istiyor. O nedenle bir süre sonra bir duygu geliyor hop diye frene basman gerektiğini anlıyorsun. Üzerine parmağını koymuşsun bir kontrol edeyim diye baktım. Anlaşılıyor ki işaret aynen kalacak. O konuda gerekli düzeltmeyi yaptım. Fazla yazılması halinde oy pusulasının değişmeyeceği söylenildi. Onu gördük. Onun üzerine oy pusulasını düzelttik. Hayırlı olsun Antalya'ya. Çok güzel bir seçim" açıklamasını yaptı.

Baykal, sonuçları evden takip edeceğini sözlerine ekledi.

Partililer sadece 3'üncü sıraya yerleştirilecek adayı seçmeyecek. CHP Genel Merkezi, o sırayı kontenjan aday olarak eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak için kullanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Baykal Muratpaşa Antalya Sıkıcı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (49)

REALITEmobilWeb@haberler.com:

Önseçimde bile oyuna sahip cıkamayan zihniyet iktidarı deviremez. Çare Demirtaş Çare HDP

4
28
yanıtYanıtla
bafralimobilWeb@haberler.com:

Benim oyum bu sefer mhp ye

24
7
yanıtYanıtla
BatmanliMobil-IOS:

Oy kulanmasını daha öğrenmemiş,ülkenin yönetimine taliptir vay başıma gelenler

19
5
yanıtYanıtla
Şaka gibi:

Yeni başkandan sonra eski başkan da oy verme özürlüsü çıktı. . Ve bunlar ülke yönetecek. . . :)))

15
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bunlar kendilerini yönetemiyorlar, yavhuuu. !!!!!!!!!!!

12
6
yanıtYanıtla
ulkucumobilWeb@haberler.com:

La bunlar oy kullanmasinida bilmiyorlar.

11
6
yanıtYanıtla
kenanmobilWeb@haberler.com:

Oy kullanmasini bilmeyen adamlar nasil devlet yonetecek akilsizlar oyunuzu iyi kullanin akilli adamlara verin karsinizdakiler futbol takimi degil

13
4
yanıtYanıtla
mertmobilWeb@haberler.com:

CHP daha kendi oyuna sahip olamio kaldı ülkeyi yoneticrk bu zihniyeti bizim milletimiz seçmez

10
6
yanıtYanıtla
asutay12:

işte bunlar bu memleketi yönetmeye talip oluyorlar yazıklar olsun

13
2
yanıtYanıtla
Bu ülke hepimizin:

Bunların en kültürlüsü, en okumuşu ve doğal lideri bu işte. . Yılların duayen siyasetçisi ne yapacağını bilmiyor başkasının aklıyla işlem yapıyor onuda yanlış yapıyor. . .

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title