Haberler

Baykal'ın Ön Seçim Heyecanı

Milletvekili aday adaylarını belirlemek amacıyla ön seçim için sandık başına gelen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, sandık görevlilerinden yeni oy pusulası istedi ancak talebi kabul edilmedi.

Seçimlerin yapıldığı Türk Telekom Anadolu Lisesi'ne kızı Aslı Baykal Ataman ile gelen Deniz Baykal, bir süre partililerle sohbet etti. Daha sonra oyunu kullanmak üzere 11 nolu sandığa gelen Baykal, sandık görevlileri tarafından verilen listeyi alarak özel bölümde aday adaylarını işaretlemeye başladı.  Bir süre sonra belge üzerinde yanlış işaretleme yaptığını belirterek yeni bir liste isteyen Baykal'a,  görevliler tarafından yeni bir liste verilemeyeceğini söylendi. Bunun üzerine sandık görevlileri ile bazı partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Sandık görevlileri, durumu cep telefonuyla İl Seçim Kurulu başkanına da bildirerek Baykal'ın yeni bir oy pusulası talebi olduğunu bildirdi. Olumsuz yanıt verilmesi üzerine de Deniz Baykal, liste üzerinde düzeltme yaparak oy zarfını yeniden sandığa attı.

Baykal, talebinin kabul edilmemesi üzerine "Hatamızı fark ettik. Pusula yırtılabilirdi veya başka şekilde iptal olabilirdi. Üzerine mürekkep dökülebilirdi. Bu şekilde olmamalı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Deniz Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada da, bugünün Antalya ve Türk siyaseti için özellikle de CHP için çok önemli bir gün olduğunu vurguladı. İlk kez hakim gözetiminde gerçek anlamda bir ön seçim yapıldığını ifade eden Baykal,  "Şu ana kadar katılım iyi. 40 bin üyemiz var. Yarısı katılabilir diye tahminler yapılıyordu. Bu bekleyiş sürüyor. 96 aday adayımız var. Bunların içinden üyelerimiz gerekli seçimi yapacaklar. Ben böyle seçime aday adayı olarak katılmaktan çok büyük mutluluk duydum" diye konuştu.

Gerçek anlamda taban siyaseti yapmakta olduklarını da ifade eden Baykal, şöyle devam etti:

"Bunun Türkiye siyaseti için demokrasimiz için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar Antalya'da çok yararlı etkiler yarattı. Bundan sonrada devam edecektir. Ben iyi bir liste çıkacağını umut ediyorum. Çok geniş zengin nitelikli aday adaylarımız var. Çıkacak bu liste umarım. Türkiye siyasetine örnek olur. CHP'de ön seçim bu sefer çok yaygın bir şekilde yapılıyor. Gelecekte de daha yaygın kullanılır inşallah. Başka siyasi partiler de bunu örnek alır. Demokrasi için bir şanstır. Bu şansı en işi şekilde kullanalım"

"Hatamı düzelttim"

Kullandığı oyun geçersiz olduğunun hatırlatılması üzerine Baykal, "Bir hata oldu. Hatamı düzelttim. Tahmin ediyorum geçerli. Saya saya işaretlemek lazım. Gönülden çok fazla partiliyi işaretlemek istiyoruz. O nedenle bir süre sonra hoop diye bir duygu geliyor. Frene basman gerekiyor. Üzerine parmağını koymuşsun. Onu bir kontrol edeyim diye baktığımda yanlışlık yapılmış.  Fazla yazılması halinde oy pusulasının değişmeyeceği söylendi. Onu üzerine liste üzerindeki hatayı düzelttik. Hayırlı olsun Antalya'ya. Çok güzel bir seçim olur. Hava güzel, her şey güzel"

Antalya'da 19 ilçede 193 sandıkta, 39 bin 735 üye 96 adaydan 13'ünü belirleyecek. Partililer en az 7, en fazla 13 aday işaretleyebiliyor. 14 milletvekili olan Antalya'da, eski ATSO Başkanı Çetin Osman Budak kontenjan aday olduğu için ön seçime katılmadı.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Telekom Deniz Baykal Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title