Haberler

Baykal: "Hizmet Yapanı Alnından Öperim"

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Hizmet yapanı alnından öperim, hizmetler başımla beraber, gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Hizmet yapanı alnından öperim, hizmetler başımla beraber, gerçekten içtenlikle teşekkür ediyorum. Duble yollara da teşekkür ederim, köprülere de teşekkür ederim Çanakkale'deki köprünün temeli atıldı. İnşallah en kısa zaman da tamamlanır onun içinde teşekkür ederim, kutlarım. Ama sen köprü yapıyorsun, yol yapıyorsun diye, 80 milyonun egemenliğini sana vermem." dedi.

Baykal, halk oylaması çalışmaları kapsamında, Bartın'da bir salonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir yol ayrımında olduğunu, belki de tarihi bir kırılma yaşayacağını söyledi.

Türkiye'nin şehitlerin kanıyla kurulduğunu belirten Baykal, "Arkamızda 100 yıllık bir cumhuriyet var. Dünyanın yedi düveline karşı, en güçlü ülkelere karşı, bir haysiyet ve şeref mücadelesi vererek kazanılmış bir cumhuriyet var. Şimdi, acaba bu cumhuriyet tehlikeye mi giriyor? Gün, bugündür. Türkiye'yi biz sokakta bulmadık. Türkiye'ye sahip çıkma zamanıdır. Şu an belki de ülkeye sahip çıkmanın en son aşamasındayız. Alacağınız kararın telafisi yoktur. Yapılacak yanlışın, telafisi de yoktur. 16 Nisan Türkiye'de kader günüdür." diye konuştu.

Türkiye'nin kaderini bir tek kişiye emanet edemeyeceklerini, herkesin gelip geçici olduğunu ifade eden Baykal, "Bu getirilen anayasa nedir?' diye sorarsanız; sayın Cumhurbaşkanım çok rahatsız oluyor, kızıyor, böyle denmesine. Ben, onu hiçbir şekilde kızdırmak için, bunları söylemiyorum. Bu anayasa, tek adam anayasasıdır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, 16 Nisan'daki halk oylaması sonucundan 'evet' çıkması halinde, süper ligden amatör lige düşeceğini öne süren Baykal, şunları kaydetti:

"Biz bu anayasayı çıkarırsak, küme düşeriz. Şu an dünya süper ligindeyiz; eğer bu anayasa çıkarsa, dünya süper liginden, bölgesel lige düşeriz. Küme düşersek ne olur? Ekonomi çığırından çıkar, demokrasi, hukuk, insan hakları kaybolmaya başlar, rejim otoriterleşir. Türkiye 80 milyon, 600 yıl bir imparatorluğu ayakta tuttu bu millet. Daha sonra cumhuriyeti kurdu, 100 yıldır o cumhuriyeti ayakta tutuyoruz. Hizmet yapanı alnından öperim. Hizmetler başımla beraber, gerçekten, içtenlikle teşekkür ediyorum. Duble yollara da teşekkür ederim, köprülere de teşekkür ederim. Çanakkale'deki köprünün temeli atıldı. İnşallah en kısa zaman da tamamlanır. Onun için de teşekkür ederim, kutlarım. Ama sen köprü yapıyorsun, yol yapıyorsun diye 80 milyonun egemenliğini sana vermem."

Kaynak: AA / Politika

Deniz Baykal Çanakkale Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

title