Haberler

Efkan Ala, Meclis'te Hem Protesto Edildi, Hem de Baykal'dan Uyarı Aldı

Güncelleme:

Yemin etmek için kürsüye çıkan AK Parti Erzurum Milletvekili Ala, "Anayasayı tanımıyorum" sözü nedeniyle protesto edildi. Yeminini de yanlış okuyunca tekrarlamak zorunda kaldı.

TBMM'de yeni dönem başlıyor. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni başladı.

Meclis'te ilk protesto edilen ve Baykal'dan ilk uyarıyı alan isim eski İçişleri Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala oldu.

CHP VE MHP SIRALARINDAN "ANAYASA" PROTESTOSU

İçişleri Bakanı iken "Bu Anayasayı tanımıyorum" diyen Efkan Ala, yemin için kürsüye ilerlerken CHP ve MHP sıralarından "Hani Anayasayı tanımıyordun? Neden yemin ediyorsun" sesleri yükseldi.

Protesto, Ala yeminini okurken de devam etti.

KELİMEYİ YANLIŞ OKUDU, BAYKAL UYARDI

Efkan Ala, yemin metninde yer alan "yararlanması ülküsünde" kısmını "yararlanma ülküsünde" şeklinde okuyunca Baykal'dan uyarı geldi. Ancak Ala, yemini okumaya devam etti.

YEMİNİNİ TEKRARLATTI

Bunun üzerine Baykal, Ala'ya yeminini baştan tekrarlattı.

5 VEKİL DAHA YEMİNİNİ TEKRARLADI

Öte yandan CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Enise Güneyli ve AK Parti İstanbul milletvekili Osman Can da yeminlerini tekrarlamak zorunda kaldı.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

İlgili Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (255)

nefret:

Iyi yapmis Baykal, helal! Ben Anayasayi T. C. tanimam diyen adam birde yemin ediyor. Asil vatan hainligi bu!

88
4
yanıtYanıtla
gökhammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Efkan daha okuduğunu söyleyemiyor, ne boş bi adam..

51
2
yanıtYanıtla
ERZE RUMmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ERZURUMUN YOBAZI İŞTE KÜÇÜK KIZA BIR KÖY TECAVÜZ EDER SES ETMEZLER BIRI ORUÇ TUTMAZ KELLESINI VURMAYA KALKIŞIRLAR BIDE SÖZE GELINCE DAHA MÜSLÜMAN YOKTUR ONLARDAN

44
6
yanıtYanıtla
kuzey ç.:

rezillik diz boyu. . .

40
2
yanıtYanıtla
söz ve yemin namustur:

yemine birde ''hırsızlık ve yolsuzluk yapmayacağıma'' diye ekleseler daha etkileyici olur

40
2
yanıtYanıtla
VATAN:

HDPLİ VEKİLLERDEN YEMİN KRİZİ BEKLEYENLER AKPLİLERDEN YEMİN KRİZİ GELDİ VE YAZIKLAR OLSUN AKPLİLERE

35
3
yanıtYanıtla
vuslatmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ocalaninin yegeninin protesto edilmedigi yerde mhp efkan alayi protesto eder.keleşçi hdp milletvekilini protestoya layik gormez.yuh size

18
17
yanıtYanıtla
kadir:

hdp lilere laf atacağina adam gibi yemin etmeyi öğrensin.

24
11
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

Tayyip erdoğanın kayıtsız şartsız tetikçisi bu Efkan Ala'' Türk Anayasasını tanımıyorum'' diyerekTürk Milletine meydan okumuştur. Hiç bir Cumhuriyet Savcı ve hakimi de hakkında işlem yapmayarak SUÇA iştirak etmişlerdir. Hesabı sorula. . . .

25
8
yanıtYanıtla
HDP turk Mhp gocmen partisidirmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunlar hdp kadar okuyamiyor

29
3
yanıtYanıtla
Tüm 255 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title