Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yönelik Saldırılar Protesto Edildi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Bayırbucak Türkmenleri’ne yapılan saldırılar protesto edildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan saldırılar protesto edildi.

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, sloganlar eşliğinde Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan haksızlığı basın açıklaması ile dile getirdiler.

Ahmet Taş, "Gün mazluma sahip çıkma günü. Bugün Esed'e, Putin'e, Daeş'e, zalimlere, canilere karşı olduğumuzu haykırma günü. Genç Memur Sen olarak vicdani ve Tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek için buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle beraber olduğuna, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangını taşıdığına inanıyoruz. Ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zülm eden Esed, sözde Daeş'de mücadele için bölgeye gelen emparyalist Rusyanın bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'nın desteğini alıyor. Hep birlikte Bayırbucak Türkmenleri yaşadığı yerlere fosfor ve misket bombaları yağdırıyolar üstelik kadın çocuk demeden sivilleri öldürüyorlar. Esed, Daeş, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Biz bütün insanlığı her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye kan ve göz yaşına el birliği ile son vermeye davet ediyoruz. Dünyayı ve insanlığı terörden, vahşetten kurtaralım. Ey İnsanlık Paris'te öldürülen insanlar için ağlaman bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme Bayırbucak için de ayağa kalk" dedi.

Protesto gösterisi, emekli müftülerden Ahmet Yaşar Çakmak'ın yaptığı dia ile sona erdi. (Tİ -EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vladimir Putin Ahmet Taş Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title