Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Kızılay Şube Müdürlüğünce düzenlenen organizasyonla toplanan gıda malzemesinin yüklendiği kamyon, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım kamyonunun uğurlanması dolayısıyla Gülbahar Mahallesi Türk Kızılay Şubesi önünde tören düzenlendi.

Vali Abdil Celil Öz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon halkının yardımseverliğinin ve sahiplenme duygusunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Bayırbucak'ın zor bir bölge olduğunu ifade eden Öz, "Özelikle İslam dünyasında, Ortadoğu coğrafyasında farklı ülkelerin menfaatleri dolasıyla maalesef insanlar mazlum ve mülteci durumda. Bu insanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güçlü bir devlet ve millet olarak kucak açtı. Her türlü yardımı ve desteği görüyoruz" dedi.

Öz, devletin ve hükümetin, bölgede "barış olsun" diye bütün uluslararası kurum ve kuruşlarla çalıştığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu insanların bütün ihtiyaçlarının karşılanması noktasında büyük bir seferberliğimiz var. Buna bütün milletimizle beraber ve Trabzon halkımız üstün bir destek ve gayret gösteriyor. Ümidimiz ve beklentimiz, güçlü bir Türkiye ile beraber bölgede akan kanın, göz yaşının ve savaşın durması. İnsanların kendi memleketlerinde huzur içerisinde yaşaması ve geleceklerine huzurla bakabilmeleri için inşallah barış süreci en kısa zamanda gerçekleşir. Büyük devlet ve millet olarak yardımlarımızı her zaman olduğu gibi, bundan sonra da artırarak devam ettireceğiz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon halkının verdiği destekle her zaman, hayat ve hürriyet mücadelesini sürdüren Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de yardım kampanyasına katılmaktan dolayı gurur ve onur duyduklarını ifade ederek "Her zaman maddi ve manevi olarak, orada sıkıntı çeken soydaşlarımızın ve Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Giresun'daki Doğankent İlkokulunda öğretmen olarak görev yapan Sema Balcı'ya, kampanyaya sağladıkları destek dolayısıyla plaket verildi.

Tören, yardım malzemesi yüklü kamyonun bölgeye hareket etmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Valiliği Abdil Celil Öz Ortahisar Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title