Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Gıda Yardımı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tırlardan görüntüler- Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in açıklaması- Mega Center Kuru Gıda Hali Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılınç'ın açıklaması- Dua yapılması - Bayrampaşa Belediyesi ile Mega Center Kuru Gıda Hali, Bayırbucak Türkmenlerine 2 tır gıda yardımı gönderdi- Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: - "Suriyeliler nasıl ülkemize gelmişlerse ve nasıl kucak açmışsak Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize kucağımızı açarız" Esed ve Rus güçlerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın noktadaki çadırlarda kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tırlardan görüntüler- Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in açıklaması- Mega Center Kuru Gıda Hali Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılınç'ın açıklaması- Dua yapılması - Bayrampaşa Belediyesi ile Mega Center Kuru Gıda Hali, Bayırbucak Türkmenlerine 2 tır gıda yardımı gönderdi- Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: - "Suriyeliler nasıl ülkemize gelmişlerse ve nasıl kucak açmışsak Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize kucağımızı açarız" Esed ve Rus güçlerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın noktadaki çadırlarda kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar devam ediyor. Bu kapsamda Bayrampaşa Belediyesi ile Mega Center Kuru Gıda Hali, Bayırbucak Türkmenlerine 2 tırlık gıda malzemesi gönderdi.Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, tırların yola çıkacağı Mega Center Kuru Gıda Hali'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.Bayırbucak'taki çatışmaların başlamasının ardından bölgeye yardımda bulunamak istediklerini aktaran Aydıner, Bayırbucak'takiTürkmenlerin son derece zor durumda kaldıklarını söyledi.Aydıner, yardım kampanyası kapsamında ilk etapta 2 tırlık bir yardım yapılacağını yineleyerek, şöyle devam etti: "Tırların birinde 25 ton gıda malzemesi bulunuyor. Diğer tırımız da öyle. Tırların ilkinde peynir ve konserve türü gıda ürünleri var. Bunları seçerken, Türkmenlerin rahatlıkla tüketecekleri ürünleri seçtik. Diğer tırın da üçte ikiye yakın kısmı yumurta ve konserveden oluşuyor" diye konuştu.Mega Center Kuru Gıda Hali'nde yardım için bağışta bulunan dükkan sahiplerine teşekkür eden Aydıner, gösterilen bu duyarlılığın ilk olmadığını vurguladı.Aydıner, zor zamanlarda Türkmenlerin yanında olunması gerektiğini dile getirerek, "Biz, onları alırız. Suriyeliler nasıl ülkemize gelmişlerse ve nasıl kucak açmışsak Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize kucağımızı açarız. O nedenle ilk etapta böyle hayırlı bir hizmeti yapmak istiyoruz. Sonrasında inşallah, bizim Mega Center'ımız hamiyetperverdir, gerekeni yapar" diye konuştu.Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini arzu ettiklerini aktaran Aydıner, belediye olarak yardıma ihtiyacı olanların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.Aydıner, Türkmenlerin talepleri üzerine yardımların devam edebileceği bilgisini verdi.Mega Center Kuru Gıda Hali Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılınç ise Türkiye'nin dünyanın her yerindeki mazlumların yardımcısı olduğunu anlatarak, son dönemde yakın coğrafyamızdaki halklara zulmedildiğini söyledi.Sadece gıda değil, dua ederek de mazlumların yanında olacaklarını vurgulayan Kılınç, "Allah'tan umudumuz ve beklentimiz bu savaşın bir an önce bitmesidir. Gariban insanların kendi yuvalarına dönmelerini temenni ediyoruz. İnsanlar, boş boşuna ölmesin, bu düzen artık son bulmalı. Başkanımız bu konularda gerçekten çok duyarlıdır. Yardımda bulunan esnafımıza teşekkür ediyorum" değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Atila Aydıner Bayrampaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title