Haberler

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler

OSMANİYE/ Genç Memur-Sen Osmaniye ve Hatay şubesi üyeleri, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları protesto etti.

OSMANİYE/ Genç Memur-Sen Osmaniye ve Hatay şubesi üyeleri, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları protesto etti.

Üyeler, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, "Bayırbucak Türk'tür, Türk kalacak" sloganı attı.

Şube başkanı Burak Çağatay Evleksiz, yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerine saldırıları kınadıklarını söyledi. Türkmenlere zulmedilmesine sessiz kalmadıklarını belirten Evleksiz, şunları belirtti:

"Bayırbucak'ta, Türkmendağı'nda, Suriye'de olanlar için 'Bize ne' diyemeyiz. Orada tarihimiz, asırlardır süren kardeşliğimiz, mazlum insanlar var. Katliamlara, zulme ve zalimlere karşı sesimizi yükseltmekten hiç geri durmayacağız. Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme seyirci olmamalıdır. Genç Memur-Sen olarak masum çocukların, mazlum insanların yanında olmaya, arkasında durmaya devam edeceğiz. Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Türkmenleri yok etmeye yönelik saldırıları kınıyoruz. Ey insanlık, ayağa kalkalım, dünyayı ve insanlığı terörden, vahşetten ve sömürüden kurtaralım."

Hatay

Hatay'da da Genç Memur-Sen üyeleri, Antakya Köprübaşı'nda toplanarak saldırıları kınadı.

İl temsilcisi Ahmet Albayrak, üyeler adına yaptığı açıklamada, mazlumun, dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadıklarını ifade ederek, "Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında durduk. Bu anlayışla Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Hatay Şubesi Başkanı Hayrettin Şahin de yazılı açıklamasında, Türkmenlere yapılan saldırıları kınadı ve Türk milletini kardeşlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Kaynak: AA / Yerel

Osmaniye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title