Haberler

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Kayseri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Meydanda toplanan dernek üyeleri-Grup adına açıklama yapan Ali İhsan Öztürk'ün konuşması- Alperen Ocakları üyelerinin Hunat Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılması-Alperen Ocakları İl Başkanı Mahmut Cömert'in açıklaması-Dernek üyelerinin slogan atması Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler- Kayseri ve Sivas'taki sivil toplum örgütleri harekatı protesto etti Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar Kayseri ve Sivas'ta protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Meydanda toplanan dernek üyeleri-Grup adına açıklama yapan Ali İhsan Öztürk'ün konuşması- Alperen Ocakları üyelerinin Hunat Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılması-Alperen Ocakları İl Başkanı Mahmut Cömert'in açıklaması-Dernek üyelerinin slogan atması Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler- Kayseri ve Sivas'taki sivil toplum örgütleri harekatı protesto etti Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar Kayseri ve Sivas'ta protesto edildi.Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan Turan Derneği üyeleri, sloganlar atarak saldırılara tepki gösterdi.Grup adına açıklama yapan Ali İhsan Öztürk, Suriye'deki Türkmenlerin saldırılar dolayısıyla çok zor durumda olduğunu belirterek, başta Türk dünyası olmak üzere herkesten destek istedi.Gruptakiler daha sonra dua etti.Kayseri Alperen Ocakları üyeleri de Hunat Camisi'nde saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti. Alperen Ocakları İl Başkanı Mahmut Cömert, burada yaptığı açıklamada, Türkmenlerin yalnız bırakıldığını savunarak Türk milletine yardım çağrısında bulundu.-Sivas Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesi üyeleri ise saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.Özgür-Der Sivas Şubesi Sözcüsü Sinan Ceran, burada yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerinin yanlarında olduklarını belirterek, "Suriye'de Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları sürüyor. Gimam, Derhanne, Çardaklı ve Kızıldağ tepelerinde çatışmalar devam ediyor ama Suriyeli kardeşlerimizin direnişi de devam ediyor" dedi.Adalet, insanlık ve vicdanın tutarlılık gerektirdiğini vurgulayan Ceran, "Müslümanlar da can taşımakta, Müslümanlar da öldüklerinde geride acılı aileler, yakınlar bırakmaktadır. Bu yüzden herkesi adil olmaya, en azından tutarlı davranmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali İhsan Öztürk Alperen Ocakları Kayseri Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title