Haberler

Sivas'ta Türkmenlere Yönelik Saldırılar Protesto Edildi

Güncelleme:

Sivas'ta Alperen Ocakları üyeleri, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik saldırıları protesto etti.

Büyük Birlik Partisi Sivas İl Başkanlığı önünde toplanan Alperen Ocakları üyeleri ve partililer, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, burada tekbir getirerek, saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Bilal Yıldırım, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları kınadıklarını söyledi.

Alperen Ocakları olarak maddi ve manevi olarak Türkmenlerin yanında olduklarını belirten Yıldırım, "Türkmen meselesini bir namus meselesi olarak biliyoruz. 'Biz namaza durduğumuz zaman sırtımızı Türkiye'ye, yüzümüzü Kabe'ye dönüyoruz' diyerek Türk milletine bağlılığını ifade eden Türk dünyasının göz bebeği Türkmen kardeşlerimiz bugün ne yazık ki acı ve zulüm içindeler. Bugün Türkmelere çevrilen namlu yarın bize de çevrilecektir. Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Yıldırım, Türkmen kardeşlerine destek olmak için Suriye'ye gideceklerini ifade ederek, "Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığımızın öncülüğünde yaklaşık 250 kişi öncü birlik olarak Suriye'ye gönderiliyor. Sivas Alperen Ocakları olarak 30 kişilik 'Turan Timi' ile bu birliğe destek vereceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" açıklamasında bulundu.

Açıklamanın ardından 50. Yıl Kavşağı'na kadar yürüyerek, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua eden gruptakiler daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Alperen Ocakları Bilal Yıldırım Suriye Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title