Haberler

Bayırbucak Ankara'nın Kilidi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Vazgeçilemezidir"

Yerli Düşünce Derneği onursal Başkanı eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bayırbucak Ankara'nın kilidi, Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilemezidir.

Yerli Düşünce Derneği onursal Başkanı eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bayırbucak Ankara'nın kilidi, Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilemezidir. Kardeşlerimiz orada sıkıntı çekerken bizim burada rahat ve huzurlu olmamızın bir anlamı yok" dedi.

Yerli Düşünce Derneğince Bayırbucak Türkmenleri için bir otelde dayanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Topçu, Filistin'in bağımsızlığı için mücadele veren Hamas'ın kurucusu şehit Ahmed Yasin'in "Allah'ım ümmetin bu duyarsızlığını sana havale ediyorum" sözünü hatırlatarak, "Zafer yalnız Allahındır ve ona inananlarındır. Allah'ın emri olan, Müslümanlar ancak kardeştirler şiarıyla kardeşlerimize destek olmak için düzenlediğimiz bu organizasyon, umarım diğer STK'lara da örnek olur" ifadesini kullandı.

Dün Çanakkale'de ecdadın karşısında olanların bugün Bayırbucak'ta olduklarını vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

"Bölgeyi önce İslamsızlaştırdılar, şimdi insansızlaştırıyorlar. Ahmet Arnavut komutanın da dediği gibi 'bir yere inseler, günlerini göstereceğiz.' İnşallah o günler yakındır. Bayırbucak Ankara'nın kilidi, Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilemezidir. Kardeşlerimiz orada sıkıntı çekerken bizim burada rahat ve huzurlu olmamızın bir anlamı yok.

Aldığım yeni bilgilere göre, Şia ve İran karasal operasyonlardan çekildi. Dün Başbakanımız bizleri davet etti. O davette şunları müşahede etmekten memnun oldum. İki konuda çok kararlıydılar. Birincisi, terörün her türlüsünün tamamen bitirileceği, ikincisi ise genelde medeniyet coğrafyamızın her köşesine, özelde de Bayırbucak bölgesine nitelikli yardımları sürdürme kararlılığıydı."

Toplantıda konuşan AK Parti Ordu Milletvekili  ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Bayırbucak'taki Türkmenlerin yıllar önce Anadolu topraklarından gidip Hac yollarının güvenliğini sağlamak üzere o bölgeye yerleştirildiklerini belirterek, "Esed rejiminin insanlık dışı uygulamaları yüzünden çok zor günler geçirmektedirler. Bugün Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize destek için bu dayanışma toplantımızı tertip ettik. Toplanan bağış ve yardımlar Türk Kızılayı aracılığıyla bölgeye gönderilecek" diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Kadir Bulut da Kızılay olarak genelde Suriye, özelde ise Bayırbucak bölgesine yaptıkları yardımlara değinerek, "Türk Kızılayı olarak tüm olanaklarımızla Türkmen kardeşlerimize yardım ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"Yukarıda Allah, önümüzde Kabe ve arkamızda da Türkiye var"

Bayırbucak Türkmen bölgesi komutanlarından Ahmet Arnavut da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her sıkıntıda yanlarında olduğuna işaret ederek, "Yukarıda Allah, önümüzde Kabe ve arkamızda da Türkiye var elhamdülillah. Bizde, Türk demek 'dik', Türkmen ise 'direk' demek. Tüm Bayırbucak Türkmenleri olarak size minnettarız" diye konuştu.

Suriye'de 3 milyona yakın Türkmen olduğuna dikkati çeken Arnavut, "Bunun yaklaşık 200 bini Bayırbucak'ta, 700 bini Halep'te ve 800 bini Humus'ta bulunuyor. Dört yıldır rejimle savaşıyoruz. Dünyanın fitne fesadı Suriye üzerinde dönüyor. 3. Dünya Savaşı, Bayırbucak'ta cereyan ediyor. Rusya, orada silahlarını deniyor. Şimdiye kadar katledilen 500 bin insanın 85-90 bini Türkmenlerden oluşuyor. Ama, her şeye rağmen son adamımıza, son mermimize kadar savaşıp direneceğiz inşallah" dedi.

Arnavut, Rusya'nın Suriye petrolünü 25 yıllığına aldığını, buna ilaveten rejimden iki deniz ve bir de hava üssüne sahip olarak amacına ulaştığını sözlerine ekledi.

Programın sonunda adını vermek istemeyen bir yardımsever tarafından bağışlanan 50 bin dolar, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Kadir Bulut'a teslim edildi.

Topçu da, programda toplanacak diğer bağışların, 16 Aralık'ta Kızılay Genel Merkezine ulaştırılacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Yalçın Topçu Suriye Politika Güncel Haberler

title