Haberler

Bayırbucak Abdulhamidhan Tugay Komutanı Ömer Abdullah Karaman'daydı

Güncelleme:

Bayırbucak Türkmen Dağı cephesinde ecdadın emanetini canlarıyla ve var güçleriyle korumaya çalışan Abdülhamid han Tugay Komutanı Ömer Abdullah Karamanlılara teşekkür etmek için kısa bir ziyarette bulundu.

Karaman halkının ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun yardımlarının kendileri için ne kadar kıymetli olduğunu dile getiren Ömer Abdullah:"15 Temmuz da Türk milleti büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu, ümmetin geleceğini kurtardı.Bize de bu yakışırdı. Eğer o gece başarılı olsalardı biz de orada kalamayacaktık. Biz orada bu hainliğin öncesinde yoğun bir bombardımana tabii tutulduk.

Allah'a şükür Bayırbucak düştü haberlerine rağmen orayı elimizden bırakmadık ama sonrasında anladık ki 15 Temmuz öncesinde havadan ve karadan artan saldırıların gerçek sebebi Türkmen Dağını düşürüp oradan bir koridor açıp darbe sonrasına hazırlık yapmakmış. Toprak namustur canımızı vereceğiz ama toprağımızı vermeyeceğiz. Biz orada savaşıyoruz ki buradaki dindaşlarımız soydaşlarımız rahat etsinler. Biliyoruz ki orası düşerse Karaman düşer Ankara düşer. Kardeşlerimiz bize her zaman yardım ettiler çok sağolsunlar. Karamanın da bizim için özel bir yeri var. Zor zamanlarımızda sizlerin yardımları bizim imdadımıza yetişti. Allah razı olsun. Ama savaş bitmedi hatta şu anda artarak devam ediyor. Biz mücadeleye siz de destek vermeye devam edeceksiniz. Hepimiz üzerimize düşeni yapacak bu vatanı toni ye coni ye fetö ye teslim etmeyeceğiz."dedi.

Karaman STK Paltformu sözcüsü Yunus Özdemir de kısa da olsa ziyaretten ziyadesiyle memnun olduklarını, üzerilerine düşen ne varsa her zaman beraberce yapmaya hazır olduklarını, ecdadın yadigarına sahip çıkıp canlarını bu vatan için ortaya koyanlara en azından maddi olarak destek verebilmenin asıl kendileri için kıvanç olduğunu, 15 Temmuz un bu milletin tarihinde bir milat olduğunu, büyük medeniyet hayalimiz doğrultusunda yeniden dirilişimize vesile olduğunu, Bayırbucak a ve bölgeye olan yardım faaliyetlerinin artarak devam edeceğini, bu bağlamda şu anda Türkmen Dağına acil ihtiyaç olan ambulans araçlarını en kısa zamanda temin edip Abdulhamidhan Tugay ina teslim edeceklerini dile getirdi. İhtiyaç olan bu ambulanslara destek ve katkı vermek isteyen Karaman halkının ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini istedi. Ömer Abdullah yapılan çaylı sohbetin ardından Yayladağı üzerinden Bayırbucak a gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title