Haberler

Bayır-Bucak Türkmenlerine Kırşehir'den Yardım

Kırşehir Valiliği'nce başlatılan 'Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası' kapsamında toplanan yardımların bir bölümü, TIR'larla bölgeye gönderildi.

Kırşehir Valiliği'nce başlatılan 'Bayır- Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası' kapsamında toplanan yardımların bir bölümü, TIR'larla bölgeye gönderildi.

Valilik önünde düzenlenen törende konuşan Vali Necati Şentürk, Kırşehir halkının kampanyaya gönülden destek olduğunu söyledi. 7 TIR yardım toplandığını belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu: "Gün kardeşlik, insanlık ve soydaşlarımızla dayanışma günüdür. Ortadoğu'da adil olmayan bir savaş devam ediyor. Bayır-Bucak bölgesinde yaşayan Türkmenler, tank ve toplara karşı silahsız bir şekilde karşılık vererek destanlar yazıyorlar. Türk Devleti de, elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırdır. Bu dava milli bir davadır, bu cömertlik davasıdır. Kırşehirliler, Valilik olarak açtığımız bu kampanyaya gönülden destek verdiler. Dört tır önceden göndermiştik, bugün yedi TIR daha gönderiyoruz."

Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra, AK Parti Kışehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaymakamlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende, toplanan yardımlar Kuranı Kerim okunmasının ardından Ahi duasıyla bölgeye gönderildi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırşehir Valiliği Necati Şentürk Bucak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title