Haberler

Bayır-bucak'tan 15 Bin Türkmen Türkiye'ye Sığındı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye rejimi ile Rusya’nın Bayır-Bucak bölgesine yaptığı saldırı nedeniyle 15 bin Türkmen’in Türkiye’ye sığındığını açıkladı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye rejimi ile Rusya'nın Bayır- Bucak bölgesine yaptığı saldırı nedeniyle 15 bin Türkmen'in Türkiye'ye sığındığını açıkladı.

Hatay'ın Suriye sınırındaki Yağladağı ilçesinde basın açıklaması yapan Akar, orantısız bir savaşla karşı karşıya kalan ve yerlerinden edilen Bayır-Bucak Türkmenlerine yönelik yardımların sürdüğünü belirtti.

Terör örgütü DAEŞ bahane edilerek bölgede savaş başlatıldığını ancak bölgede hiçbir DAEŞ unsurunun bulunmadığını vurgulayan Ahmet Lütfi Akar, Bayır-Bucak Türkmenlerinin hedef alındığını kaydetti. Beş yıldır sınırın sıfır noktasında 12 merkezden etnik köken ayırmadan Suriye'nin içlerine kadar yardım malzemelerini götürdüklerini anlatan Akar, her gün mobil fırınlarda ürettikleri 10 bin taze ekmeği Suriye'ye aktardıklarını söyledi. Çocuk bezi, süt, mama, kadınlar için hijyenik ihtiyaç ürünleri gibi yardımların öncelikli olduğunu ifade eden Akar, sözlerine şöyle devam etti:

"Hayat devam ettiği müddetçe ihtiyaç var. İnsanlar evindeyken kendisine yapılan yardımdan daha değişik bir yardım konsepti var. Yemeğe hazır yiyecekler, giymeye hazır giyecekler göndermek durumundayız. 10 gündür buna hız verdik ve bu soğuk kış günlerinin yaklaştığı zamanlarda kışa göre konuşlanmak suretiyle tüm malzemeleri karşıya geçireceğiz. Kamuoyuna ve sivil toplum kuruluşlarının hassasiyetine başta devletimiz olmak üzere teşekkürler. Bize emanet ettikleri ihtiyaç malzemelerini olduğu gibi karşıya geçirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz."

"2868'E BOŞ MESAJ, 5 LİRA BAĞIŞ"

İhtiyaç ürünlerinin yanı sıra nakit yardım yapmak isteyenlere çağrıda bulunan Ahmet Lütfi Akar, 2868 numaralı SMS hattına boş mesaj göndererek 5 liralık bağış yapılabileceğini aktardı. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve meslek odalarından yardım beklediklerini dile getiren Akar, "Türk milletinin merhamet eline güveniyoruz. Orada yaşama tutunmaya çalışan Türkmen kardeşlerimize 'yalnız değilsiniz' diyerek arkalarında olmamız gerekiyor" diye konuştu. Savaş başladıktan sonra ilk etapta 4 bin 500 kişinin Türkiye'ye sığındığını anlatan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"15 bini aşkın kişinin Türkiye'ye geldiğini biliyoruz. Her türlü senaryo hesap ediliyor, koordine ediliyor. En kötü senaryoya göre bile onları Türkiye'de misafir etmeye kadar varan bir anlayışla devam ediyoruz." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Türkiye Suriye Bucak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title