Haberler

Bayır Bucak Bölgesinden Türkiye'ye Giriş Yapan Çocukların Sayısı 2 Bin 334'e Ulaştı

Bayır Bucak bölgesinden Türkiye'ye giriş yapan çocukların sayısı 2 bin 334'e ulaştı Küçük misafirlerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bayır Bucak bölgesinde devam eden şiddetli hava saldırılarından kaçarak Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli Türkmen ve Arap çocukların sayısının son 5 günde 2 bin 334'e ulaştığını açıkladı.

Bayır Bucak bölgesinden Türkiye'ye giriş yapan çocukların sayısı 2 bin 334'e ulaştı

Küçük misafirlerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bayır Bucak bölgesinde devam eden şiddetli hava saldırılarından kaçarak Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli Türkmen ve Arap çocukların sayısının son 5 günde 2 bin 334'e ulaştığını açıkladı.

Suriye'nin Bayır Bucak bölgesinde, saldırıların şiddetlenmesi üzerine, binlerce Suriyeli Türkmen ve Arap Yamadi kampına sığınmıştı. Saldırıların Yamadi kampına da sıçraması üzerine, çoğunluğunu bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 731 kişilik ilk sığınmacı kafilesi 29 Ocak günü, Yayladağı'nın Pulluyazı köyündeki sınır noktasından Türkiye'ye giriş yaptı.

KÜÇÜK MİSAFİRLERİN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Pulluyazı'da, son 5 günde Türkiye'ye sığınan 5 bin 642 Suriyelinin yaklaşık yarısı çocuklardan oluşuyor. Suriye'deki saldırılardan uzakta Türkiye'de güvenli bir yaşama kavuşan 2 bin 334 küçük misafirin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi. Şu ana kadar 57 hasta yada yaralının sağlık ekiplerince tedavilerinin yapılması üzere sağlık merkezlerine sevk edildiği öğrenildi.

AFAD GÜVEÇÇİ BARINMA MERKEZİ İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Biyometrik kayıt işlemlerinin ardından, ailelerin bir kısmı akrabalarının yanına yerleştirilirken; diğerleri ise, Başbakanlık AFAD'ın Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerine sevk ediliyor. Başbakanlık AFAD'ın Bayır Bucak Türkmenleri için Yayladağı'nda kurduğu Güveççi Barınma Merkezi de ilk misafirlerini kabul etti. Bugün itibariyle 299 kişinin yerleştiği barınma merkezinde alımlar devam ediyor.

KURUMLAR SEFERBER OLDU

Çalışmalar için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Hatay Valiliği işbirliği ile devam eden çalışmalar için 228 personel görevlendirildi. Bölgeye ayrıca; 3 Mobil Koordinasyon Merkezi, Mobil İkram Aracı, Mobil Mutfak Tırı, Mobil Fırın Aracı, 6 Ambulans ve 8 araç sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yayladağı Türkiye Suriye Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title