Haberler

Bayındır'da Böyle Çoşku Görülmedi

"Çiçeğin Başkenti" Bayındır, törenlerle yine unutulmaz günlerinden birini yaşadı. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım'ın katılarak Bayındır Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mehmet Kertiş'e destek verdiği törenlerde büyük coşku vardı. Başkan Kertiş, "Bayındır'a 91 yıl'da yapılmayanları yaptık" derken, Yıldırım, "Bayındırlı hemşehrilerimiz, Bayındır'ı unutanları 30 Mart'ta unutsun" diye konuştu.

Bayındır'da gerçekleştirilen toplu açılış törenlerine; İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bürokratlar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Törende İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ile Bayındır Süsbir arasında çiçek alım sözleşmesi imza protokolü de geröekleştirildi.

AK Parti İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ; 300 kişilik Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu, Bayındır PTT hizmet binası ve AK Parti seçim koordinasyon merkezinin açılışları ile İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ile Bayındır Süsbir arasında çiçek alım sözleme protokolüne de katılmak Bayındır'a ziyaret gerçekleştirdi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, PTT Genel Müdürü Osman Turhal, İstanbul Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, İlçe Kaymakamı Mehmet Makas, SÜS- BİR Başkanı Mehmet Çıplaklı, AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış törenini yapmak üzere Atatürk Caddesine gelen Yıldırım ve Kertiş halkın sevgi gösterisi ile karşılaştı. Kadınlara çiçek çocuklara oyuncak dağıtarak tören alanına geçtiler.

"BAYINDIR'I UNUTANLARI 30 MART'TA BAYINDIRLI DA UNUTSUN"

PTT binası açılış töreninde halka seslenen Yıldırım; AK Partinin on yılda Bayındır'a 400 milyon lira yatırım yaptığını belirterek "Burada yeni hükümet binası ile adliye sarayının inşaatına başlıyoruz. Yurt ve PTT binası hizmete girdi. İstasyon binası, demiryolu ile trenler yenilendi. Zeytinova barajı bitirildi. Bu barajla birlikte, 33 bin dekarlık alan suyla buluşacak, bolluk ve bereket gelecek. Ilıca bölgesi termal turizm alanı ilan edildi. Torbalı'dan gelen bölünmüş yol Bayındır'ı çevreleyip, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ'a kadar ulaşacak. Ergenli barajının ise ihalesi yapıldı. İlçeye 300 milyon lira bedelinde sıcak asfalt döküldü. Siz değil misiniz? Türkiye'yi çiçekle buluşturan? Bayındır'a hepsi helal hoş olsun. Biz iş üretiyoruz, onlar laf üretiyorlar. Onları da yerel seçimlerde siz üzeceksiniz. Çiçek üreticileriyle bu gün toplam 20 milyon çiçeği kapsayan 10 milyon liralık yeni bir alım sözleşmesi imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi buradan 4 milyon çiçek alırken İstanbul Ağaç AŞ ise 20 milyon adet çiçek alıyor. İzmir'in tam 9 katı fazla. 'Ben böyle yapıyorum' demekle olmuyor. Hizmetin klasın burada" dedi. Yıldırım konuşurken kalabalık sık sık "İzmir'e yakışan Binali Başkan" sloganları tekrarlanarak alkış tutuldu.

"BAYINDIR'A 91 YILDIR YAPILMAYANLARI YAPTIK"

Törende kısa bir konuşma gerçekleştiren Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş; Bayındır'ı kazanmadan önceki dönemle yönetimde oldukları dönem arasında fark olduğunu vurgulayarak; "Göreve geldiğim günden bu güne Ankara'da Bakanlıkların kapısında, memleketime daha fazla nasıl hizmet yaparım, daha fazla nasıl yatırım yaparım diye koşturdum. Çünkü; bize dediler ki "çatlak toprakları sulayacak barajları, tesisleri ayağa kaldıracak bütçeleri almadan gelmeyin". Bizden önce oturacak doğru dürüst bir belediye binası bile yoktu. Ama şimdi yaptığımız bina, Türkiye'de sayılı bir projedir. Bayındır'ın tarihi misyonunun farkında olarak; kültürel ve sanatsal etkinlikler geliştirdik. Tarihi mekanlarımızı restore ederek halkımızın hizmetine sunduk. PTT binamız, butik otelimiz, gençlik merkezimiz ve daha birçok yatırım ve hizmetlerimizi Bayındır'a kazandırdık. Beş yıl önce göreve geldiğimizde hayalleri tükenmiş bir Bayındır vardı. Zamanın yıprattığı, belediyeciliğin tükendiği "olmaz" diyen "bu Bayındır büyümez bu Bayındır gelişmez" diyen bir Bayındır vardı. Biz de o günlerde yapacağız diye yola çıktık ama sırtımızı çalışan Bakanlarımıza, hükümetimize ve başbakanımıza dayayarak bu Bayındır'a 91 yıldır çalışmaları yaptık eksikleri giderdik. Hizmetleri yapmak bizim boynumuz borcudur diyerek; beş yıl daha yetki verin kalkındıralım diyoruz. 60 yıllık rüya olan; genel siyasette oy kapısı, rant kapısı olarak öne sürülen Bayındır yolu ve Ergenli barajı projeleri hazırlandı. Eğitime destek için yapılan yatırımlarımızın projelerini hazırladık önümüzdeki günlerde sizlere sunacağız. Yüksek öğrenim yurdunu öğrencilerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

BAYINDIR'IN ÇİÇEĞİ İSTANBUL'A

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Eyüp Karahan ve birim müdürleri ile Bayındır SÜSBİR Üreticileri arasında "Alım garantili mevsimlik çiçek üretim sözleşmesi" imza töreni gerçekleşti. Toplam 20 milyon adet çiçek alım sözleşmesinin imza töreninde konuşan Yıldırım, ilçe üreticilerine katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

Açılış törenlerinin ardından Cuma namazını Fatih Camii'nde kılan Binali Yıldırım ve Başkan Mehmet Kertiş, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ayrıca görevliler tarafından, camii çıkışında vatandaşlara çam fidanları dağıtıldı. Cuma namazının ardından Yıldırım, ilçe pazarını gezerek, esnafı ziyaret etti. Esnafla çay içip simit satın aldı. CHP seçim bürosuna da nezaket ziyaretinde buluna Yıldırım CHP'nin Belediye Başkan adayı Ufuk Sesli'ye başarılar diledi. Vatandaşın kullandığı bir mobiletin arkasına binen Yıldırım, kısa süre pazarı mobiletle gezdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Mehmet Kertiş Ak Parti İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title