Haberler

Bayındır Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Açtı

Güncelleme:

Bayındır Yaşlı Bakım Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Bayındır Kaymakamlığı ve Bayındır Belediyesi işbirliğiyle Bayındır'da törenle açıldı.

Açılış töreni için Bayındır'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan tören öncesinde Bayındır Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş tarafından Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi ve Belediye Hizmet Binası gezdirildikten sonra başkanlık makamına geçildi. Başkan Kertiş, ilçede gerçekleştirdikleri sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi verirken, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Bayındır'da hizmete girmesinden dolayı Aşkın Asan'a teşekkür etti. Kertiş, "Eşi askere giden ve dul kalan kadınlarımıza yardımcı olsak da yeterli değildi. Ak Parti Hükümeti'nin çıkardığı son kanunlarla maaş bağlanması sağlandı. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da konuşmasında; "Belediye'ye ilk girdiğimde gördüğüm izlenim halkla bütünleşmiş bir belediye olduğunu gördüm. Sosyal belediyecilik alanında yapmış olduğunuz çalışmalar önemlidir. Yeni yasalarla sosyal belediyecilik daha pekişti. Gelişmiş ülkelere baktığımızda sosyal belediyecilik oldukça yaygındır. Sığınma evleri, yaşlı evleri, çocuk yuvaları olmak üzere tüm sosyal yapılar yerel yönetimler tarafından yerine getirilir. Bizde de bunlar Ak Parti'nin hükümet olmasından sonra büyük bir canlılık kazandı. Yerel yönetimlere aktarılan bütçe ve yerel yönetimlere yönelik çalışmalar arttırıldı" dedi.

Bakan Yardımcısı Aşkın Asan konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Yaşlılarımızın, çocuklarımızın huzur bulduğu yer ailesidir. Aile koruma işlevini, fonksiyonunu kaybettiği zaman da devletin bu kişilerin yanıbaşında olması gerekiyor. Halkımızda şu korku vardı. Özellikle engelli çocuklarımızın annelerinde "ben öldüğümde çocuğum ne olacak diye." Şimdi o korku bitti. Devletimizin, hükümetimizin ve belediyelerimizin verdiği hizmetleri görünce bu korku ortadan kalkıyor. Anneler şunu görüyor, kendisinden bile daha fazla kaliteli hizmet verildiğini görüyor. Vatandaşımız devletten şunu bekliyordu. Bana bir şey olduğunda devlet yanımda olur mu diye düşünüyordu. Hükümetimiz sosyal anlamda bunu başararak, vatandaşa bu güven duygusunu vermiştir." dedi.

Daha sonra Hacı İbrahim Mahallesi Fabrika Ardı Sokak'taki Devecier İnşaat'a ait apartmanın giriş katında hizmet verecek olan Bayındır Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılış törenine geçildi. Narlıdere Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zekeriya Alan, Bayındır Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Bayındır'a hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan; "Bizim amacımız en mükemmel halde yaşlılarımıza güzel hizmetler sunmak. Tüm amacımız, yaşlılarımız mutlu olsun ve onların da evlatlarının da gözü arkada kalmasın. Hizmetlerin kaliteli olması bizim için çok önemlidir. Bu anlamda yaşlılarımız emin ellerde. İl Müdürlüğümüz ve Belediyemiz sizin için çok uğraşıyorlar. Öyle rahat edin ki sizlerin hayat tecrübelerinizi bize aktarmaya fırsatınız olsun. Çünkü sizlerin hayat tecrübelerinizi öğrenmek istiyoruz. Mutlu olun, rahat edin ki biz de yanınıza gelelim sizin tecrübelerinizden dersler çıkartarak, hayatımıza yön verelim" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım, Narlıdere Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zekeriya Alan, hayırsever Sadık Susamcıoğlu ve Bayındır'lılar katıldı.

Hacı İbrahim Mahallesi Fabrika Ardı Sokak'da Devecier İnşaat firmasına ait apartmanın giriş katındaki 2 dairede hizmet verecek yaşlı bakım merkezi 4 erkek ve 4 kadın olmak üzere 8 kişi kapasiteli. Her türlü imkana sahip merkezde maddi geliri olmayan erkek ve kadınların tüm sağlık ve bakım hizmetleri devlet tarafından karşılanacak. Talep olması durumunda apartmanın diğer üst katları da yaşlı bakım merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kertiş Aşkın Asan Ak Parti İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title