Haberler

Baygınken Yakılarak Öldürülen Kadının Katil Zanlısına 10 Yıl Sonra Dava-yeniden

ADANA'da boğazını sıkarak bayılttığı 22 yaşındaki Hatun Figen'i yakarak öldürdüğü iddiasıyla 10 yıl sonra yakalanan 36 yaşındaki Murat Kaz hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kaz, genç kadını cinsel ilişki sırasında ereksiyon olamayınca kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle öldürdüğünü öne sürdü.

Evli olan Murat Kaz, 2006 yılında otostop yapan Hatun Figen'i aracına aldı. İddiaya göre Hatun Figen'in para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine ikili cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra Murat Kaz, Hatun Figen'in telefon numarasını aldı. 29 Eylül 2006'de Murat Kaz, Hatun Figen'i arayıp cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Murat Kaz, teklifi kabul eden Hatun Figen'in aracıyla alarak evine getirdi. İddiaya göre Murat Kaz, kullandığı uyuşturucu ve alkolün etkisiyle ereksiyon olamayınca genç kadın gitmek istedi. İtiraz eden Murat Kaz ile genç kadının boğazını sıkmaya başladı. Kendinden geçen Hatun Figen'in bayılması üzerine Murat Kaz, genç kadını bir kilime sararak aracıyla Cihadiye Köprüsü'nün altına götürdü. Murat Kaz, burada genç kadının üzerine benzin dökerek yaktı. Cesedin bulunmasının ardından jandarma ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda ölen kadının kimliğini belirleyemedi ve dosya faili meçhul olarak rafa kaldırıldı.

DNA TESTİ YAPILDI

Jandarma sorumluluk bölgelerinin Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesinin ardından faili meçhul dosyalarını teslim alan polis, cinayet olayından uzun süre sonra kayıp başvurusu yapılan Hatun Figen dosyasını mercek altına aldı. Dosyası inceleyen ekipler Hatun Figen'in Antalya'da yaşayan annesine ulaştı. İfadesine başvuran ekipler Hatun'un mezarından ve annesinden DNA testi için örnekler aldı. Yapılan inceleme sonucunda ölen kişinin Hatun Figen olduğu tespit edildi.

10 YIL SONRA YAKALANDI

Polis, Hatun Figen'in öldürülmeden önce telefonda kimlerle görüştüğünün listesini çıkardı. Figen'in öldürüldüğü gün Murat Kaz ile birkaç kez görüştüğü ortaya çıktı. Cezaevi firarisi olduğu öğrenilen Murat Kaz, İstanbul'da sahte kimlik ile yakalandıktan sonra Adana'ya getirildi. Tutuklanan Murat Kaz, suçunu itiraf ederek olayı şöyle anlattı:

"Eşim de evde olmadığı için Hatun'u arayarak 200 TL karşılığı 2 saat ilişkiye girme konusunda anlaştım. Hatun eve geldikten sonra yaklaşık 15 dakika boyunca ereksiyon olamadım. Hatun, 'Başaramadın, ben gideceğim' demesi üzerine itiraz ederek 2 saatliğine parayı verdiğimi, olmasa da 2 saat boyunca yanımda kalması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine erkek arkadaşının kendisini burada olduğunu bildiğini söyledi. Aramızda çıkan tartışma sırasında hakaret ederek 'git kendini kontrol ettir' demesi üzerine boğazına sarıldım. Uyuşturucunun etkisinde olduğum için ne yaptığımı bilmiyordum. Hatun hareketsiz kalınca öldüğünü düşündüm. Evde bulunan iple ellerini ve ayaklarını bağlayıp bir kilime sardım. Önce cesedi gömmeyi düşündüm ancak bunun zor olacağını için cesedi üzerine benzin dökerek yaktım. Olaydan sonra erkek arkadaşı olan Ömür F. ve ablası olduğunu söyleyen bir kadın evime geldi. Hatun'un nerede olduğunu bilmediğimi söyledim. Bir süre sonra da Adana'yı terk edip Ankara'ya yerleştim."

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Hatun Figen'in ölümüne yanmanın sebep olduğunu belirterek, Murat Kaz hakkında canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihadiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title