Haberler

Baydemir, Suriye Üzerinden Hükümete Yüklendi

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir, Ayşe Doğan ve Yasin Batan Harran ve Akçakale ile seçim turlarına devam etti.

HDP'li vekil adayları ilk olarak Harran'a giderek, Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Daha sonra adaylar Harran'da esnafı gezerek destek istedi. Esnaf ziyareti esnasında HDP Adayı Baydemir'in yanına gelen bir vatandaş, "Bu defa sandık başına oturacağım, kellem gitse de bir oy kaçırmayacağım" dedi.

Esnafın sorunlarını dinleyen HDP'liler daha sonra Akçakale'ye geçti. Burada ise seçim bürosunun açılışına katılan adaylardan Yasin Batan, "Seçim zamanı gelince ağzımıza bir parmak bal çalarak bizi kandırdılar. Yol dediler yolumuz yok, iş dediler gençlerimiz işsiz. Ekinlerimizi kuruttular" diye konuştu.
Batan'ın Arapça sona eren konuşmasının ardından bir değerlendirme yapan Baydemir ise Suriye politikası üzerinden hükümete yüklendi.

BAYDEMİR: HÜKÜMET SURİYE'DEKİ ATEŞE BENZİN DÖKTÜ

Baydemir, "Bu coğrafya 100 yıldır barışa hasret. Bu coğrafya 100 yıldır kardeşliğe hasret. 100 yıldır hizmete hasret. Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumunu gerçekleştiriyoruz. İnşallah 7 Haziran yeni bir sayfanın açılmasını beraberinde getirecek. 8 Haziran sabahı 100 yıllık hasret bitecek, bu coğrafya kapılarını barışa, kardeşliğe, özgürlüğe, adalete açacaktır. Barış bir toplumun toplumsal sağlık halidir. Eğer barış yoksa, eğer çatışma varsa, eğer gözyaşı varsa bütün dünya nimetlerinin tadına varmak mümkün değildir. O halde ertelenemez bir ihtiyaçtır barış. Yanı başımızda Suriye'de yanan ateş, maalesef hükümet o ateşe benzin döktü. Onun faturasını başta Urfa olmak üzere bütün güney hattındaki kardeşlerimiz yaşıyor" diye konuştu.

Ortadoğu için barış planlarının bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Baydemir konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Bir an önce barışın ortağı olmak lazım. Suriye'de çatışmanın kavganın tarafı değil, barışı inşa etmenin tarafı olmak gerekiyor. Bunun için de derhal hükümetin Suriye politikasını değiştirmesi gerekiyor. Buraya gelen kardeşlerimize sofranızı açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Allah bin kere sizden razı olsun. Şimdi esas yapmamız gereken, gelen kardeşlerimizin huzur ve barış içerisinde, kendi coğrafyalarına dönebilecekleri bir zeminin inşasına katkı sunmaktır. Sıfır sorun dediler neredeyse komşular ile merhabayı sıfırladılar. Selamünaleyküm diyen tek bir komşu bırakmadılar. En son Kıbrıs vardı Kıbrıs'la da sayın cumhurbaşkanı arayı bozdu. Bu politikaya savaşın yükünü en ağır çeken başta Akçakale halkı olmak üzere bütün Türkiye halkları dur diyecektir."
(TKaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Osman Baydemir Yasin Batan Suriye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title